A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Fapados vacsora.

Magyar Krónika,2017május 4.

Rehon Nelly.

 

A Montreali Magyar Mérnök Egyesület az idén is megszervezte szokásos "Sugaring of party-"ját Széll Attila szervezésében.

A meghívók elindultak útjukra, ennek értelmében kb. 20 személy (mérnök és pártoló tag)  megjelent a Cabane a Sucre a la Feuille d'Erable St.Gregoire-i  fogadójában.

Örömmel üdvözöltük egymást, régi és új barátokat ,először egy kis italozás mellett, majd leültünk a vendéglőben a vacsorára várva rusztikus, tipikus falusi ácsolt asztalok mellé. A locák nem voltak a legkényelmesebbek, de mit sem számított, a konyhából szállingozó finom ételek illata elfeledtette a városi kényelmet.

A menü tradicionális quebec-i ételekből állt, vagyis bevezetőnek szárazbab leves került az asztalra több sokak számára érdekes újdonságként édes savanyúságok, saláták, befőttek (a környéken honos
gyümölcsökből) , majd az est fénypontja nagy tálon forró sonkaszelet gőzölgött körülbástyázva rántottával és ismét, de most már sűrűre fűzött babfőzelékkel kőrítve. Elegáns flaskóban az asztalon állt a juhasfaszirup mindenki örömére. Ki-Ki kedvére öntögethette megrakott tányérjára.

Desszertnek helyi készítésű aprósüteményeket kaptunk,

A “mindenki hozza saját italát” felhívás megtette a magáét.
Elborozgattunk alkonyatig, míg eljött a búcsúzás ideje.

Sajnos a lovasszánkozás elmaradt, úgyszintén a juharszirup készítésének boszorkányos módszerét sem tudtuk megismerni hótakaró hiányában.

Üsse kő, majd jövőre ismét találkozunk és bepótoljuk azt ami ezen a szép estén elmaradt.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.