A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

”...már a spájzban vannak”         

Magyar Krónika,2017. marcius 10.

 


Semmiféle probléma nincs abban, hogy az iszlám jelen van Európában. Ez normális jelenség. Így szól a baloldalisággal szövődött liberális dogma. Ezzel szemben létezik egy másik nézet. Az, amit többek között, de talán elsőként és leghatározottabban Orbán Viktor képvisel, aki nem támogatja a korlátlan beözönlést, mert "a túl nagy keveredés bajjal jár". Ebben pedig – mondja Ungváry Krisztián - teljesen igaza van. Hozzátette: „Én sem szeretnék olyan állapotokat, amelyek ma Lille vagy Marseille utcáin tapasztalhatóak, és nem szeretnék csadoros-burkás nőket látni az utcán, mert az a véleményem, hogy az a kultúra, ami emögött van, nem kompatibilis a keresztény-európai civilizációval.”

Az alábbi újsághír alkalmas arra, hogy kialakítsuk a saját véleményünket, kinek van igaza: a politikai korrektség világának, vagy az Orbán Viktortól Ungváry Krisztiánig terjedő széles spektrumnak.  Azt mondta, hogy ezen túl nem támogatja a korlátlan beözönlést: szó szerint "a túl nagy keveredés bajjal jár". Ebben pedig teljesen igaza van. Én sem szeretnék olyan állapotokat amelyek ma Lille vagy Marseille utcáin tapasztalhatóak és nem szeretnék csadoros-burkás nőket látni az utcán, mert az a véleményem, hogy az a kultúra, ami emögött van, nem kompatibilis a keresztény-európai civilizációval.

A hír, amit a moszol.ro portálon olvastam, a következő:
Két, Kolozsváron élő német állampolgárt nyilvánítottak nemkívánatos személynek, mivel az érvényben lévő terrorizmusellenes törvények alapján nemzetbiztonsági kockázatot jelentő tevékenységet folytattak - közölte szerdán közleményében a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).
Az idézett forrás szerint a két német állampolgár - egyikük szíriai származású - gyors ütemben radikális nézetekkel azonosult, majd mindketten csatlakoztak az Iszlám Államhoz (más nevén Daesh-hez), és erőszakra való hajlamot mutattak. „M.B. és N.R. vallásos propagandát és kiképzést folytatott, abból a célból, hogy a dzsihadista ideológiához vonzzák romániai hittársaikat. Mi több, romániai tartózkodásuk alatt Szíriába terveztek utazni, hogy csatlakozzanak a Daesh-hez (Iszlám Államhoz)” - tájékoztat a SRI, amely szerint a két személyt 2016-ban kezdték megfigyelni.

A szóban forgó két német állampolgár házaspár, a férj szíriai származású, az asszony német. Kolozsváron éltek, mindketten az orvosi egyetem hallgatói. A SRI közleménye értelmében a bukaresti táblabíróság, a belügyminisztérium keretében működő bevándorlási főfelügyelőség és a Román Hírszerző Szolgálat együttes intézkedései során az a döntés született, hogy M.B.-t és N.R.-t 10 évre nemkívánatos személyeknek nyilvánítják.

A „beözönlés” nem 2015-ben kezdődött. Évtizedes folyamat, csak most lett tömeges. A bevándorlás, ami nagymértékben hozzájárult például a német munkaerőhiány megoldásához, felettébb alkalmas altalaj, hogy a vallási fanatizmussal párosult radikalizmus teret nyerjen Európában is. Románia, mint a hírből látjuk, figyel, sőt cselekszik. Már, ha sikerül nekik a kiutasítás. Érdekelne, hogy ilyenkor kap-e a többi tagállam értesítést a kiutasítás tényéről és okairól. Német-román közös titokról van szó, vagy egy közös veszélyről?
Lehet, hogy M.B. és N. R jövőre a debreceni egyetemen folytatják orvosi tanulmányaikat?

Surján László

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.