A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

A gyerekek elégedetlenek szüleik online viselkedésével

Magyar Krónika,2017. januar 21.

 

 

A szülők ötöde azt is elismeri, hogy sérült a kapcsolatuk gyerekeikkel, miután kompromittáló helyzetben látták őket a közösségi platformokon.
Minden ötödik szülő szembesült már azzal a problémával, hogy romlott a viszonya gyerekével azért, mert előnytelen helyzetben jelent meg a közösségi médiában – derül ki a Kaspersky Lab felméréséből.

Ezzel szemben a szülők csupán 14 százaléka számolt be arról, hogy bosszantotta gyereke online viselkedése. A felmérésben részt vevők 16 százaléka vallotta be, hogy megingott házastársi vagy élettársi viszonya a közösségi médiában megjelent bejegyzések miatt.
Kevesebb személyes beszélgetés

Barátokkal, családtagokkal és a kollégákkal szerteágazó kapcsolatainkra folyamatosan hatással van, hogy mennyit kommunikálunk velük a kibertérben, a személyes kommunikáció hátrányára.

Számokra lebontva elmondható, hogy a megkérdezettek 31 százaléka a szüleivel, 33 százaléka a gyerekeivel, és 35 százalék a barátaival beszél kevesebbet szemtől szemben, mivel a közösségi médián keresztül könnyebben tud kapcsolatot tartani.

Annak ellenére, hogy a kutatási eredmények azt mutatják, hogy az emberek kevesebbet kommunikálnak szemtől szemben, a válaszadók mintegy fele úgy véli, hogy kapcsolataik minősége egyáltalán nem csökkent,      sőt javult az állandó online jelenlét miatt.
A tanulmány megállapította, hogy bár a közösségi média segítségével könnyedén kommunikálunk áthidalva időt és távolságot, mégsem tesz boldoggá, mivel megterhelheti a kapcsolatokat. A felhasználók sok esetben szomorúnak és idegesnek érzik magukat annak következményeként, hogy folyamatosan összehasonlítják a saját életüket másokéval..

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.