A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Aggódnak a szülők – Számonkérték a vásárhelyi katolikus iskola rendezését

Magyar Krónika,2017. januar 21.

   


A Római Katolikus Teológiai Gimnázium sorsának rendezését kérték a csütörtöki marosvásárhelyi tanácsülésen megjelent szülők Peti András volt alpolgármestertől és Horaţiu Lobonţtól, a polgármesteri hivatal iskolákért felelős igazgatójától – számol be Simon Virág a kronika.ro-n.

A katolikus gimnázium diákjainak szüleit többek között György Anna képviselte, aki arról beszélt: őket sokként érte a hír, hogy az iskola vezetőjét hatósági felügyelet alá helyezték, és a gyermekek két éven keresztül egy nem létező iskolának voltak a diákjai. „Számunkra az intézmény által képviselt szellemiség és értékrend fontos, és az az egyedüli elfogadható alternatíva, hogy a gyermekeink továbbra is itt folytassák tanulmányaikat. Kérjük a városi tanácsot, hogy sürgősen rendezzék az iskola sorsát” – mondta az édesanya.

Peti András RMDSZ-es tanácsos aggodalmát fejezte ki, hogy a város lakosságának fele „jogászként viselkedik” és mond véleményt a katolikus iskolában kialakult helyzetről, és amiatt is aggódik, hogy a szülők nem létező iskoláról beszélnek. „Nem a megfelelő megközelítés a felelősöket keresni egy folyamatban levő ügyben. Jelenleg a megoldás nem a mi kezünkben van, szerintünk a Római Katolikus Teológiai Gimnázium létezik, mi ebben a hitben és reményben dolgozunk továbbra is” – mondta Peti András.
Dorin Florea polgármester úgy vélte, a szülők nyugodtak lehetnek, nem kell aggódniuk az iskola jövője, gyermekeik tanulmányai miatt. „Nincs semmi gond az iskola létrehozásával, ha mégis tévedés történt, akkor ki fogjuk javítani, nem kell aggódni.

Marosvásárhelyen semmi nem veszélyezteti a magyar nyelvű oktatást” – jelentette ki Florea, kiemelve, hogy őt is vizsgálja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a helyi tanácsosok döntése miatt, de ő ettől nyugodtan alszik. Mint ismeretes, a DNA a vásárhelyi felekezeti iskola létrehozásának körülményeit vizsgálja – írja a kronika.ro.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.