A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Autókázás 565 méterrel a föld felett

Magyar Krónika,2016.december 31.

 

IMTI2016.12.29. 13:3417
Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb ferdekábeles hídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé.
A frissen átadott szerkezet, ami magasságát tekintve egy 200 emeletes épületnek felel meg, a Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő hídtól szerezte meg a világ legmagasabb hídjának címét.

 

Rendhagyó technikával építették
Forrás: AFP
A Pejpancsiang-híd a hegyekkel tarkított Kujcsou és Jünnan tartományokat köti össze és várhatóan másfél órára csökkenti a korábban ötórás utazási időt a két terület között. Kujcsou az ország tíz legmagasabb hídja közül immár hétnek ad otthont. A hatalmas híd építési munkálatai 2013-ban kezdődtek és nagyjából összesen egymilliárd jüant (43 milliárd forint) emésztettek fel.

A Pejpancsiang-híd
Forrás: AFP/Imaginechina/Zhen Chunli
A projektet vezető Csou Ping szerint számos kínai intézmény együttműködésével sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, amely jelentősen lerövidítette az építkezés idejét.
A szakértők szerint a szél jelentette az egyik legnagyobb kihívást a munkálatok során, amelyek elvégzése nagyfokú precizitást igényelt. A szokásostól eltérően a híd egyes darabjai nem előre összerakva érkeztek meg, hanem a helyszínen illesztették össze őket.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.