A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

Magyar Krónika,2016.december 14,

    Ópusztaszer, 2016. december 14.


A világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségére várják a vendégeket pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

    Kodácz Csengele közölte, a Magyarok karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.

Az ünnep díszvendége az idén Délvidék lesz, az onnan érkező művészek, civil szervezetek mutatkoznak be a nemzet karácsonyfája előtt, amelyet az emlékpark látogatóközpontjában állítanak föl.

A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület ifjúsági tánckara mutatja be Fundák Kaszai Lili és Fundák Kristóf Dömöckölés - Györgyfalvi táncok című darabját, a talpalávalót a Juhász zenekar szolgáltatja. Ezt követően a fiatalok felelevenítik a horgosi betlehemes hagyományokat. Az ünnepségen hallhatja a közönség a Szabadkai Zeneiskola növendékeit és Bagi Valentina népdalénekest is.

A közelgő karácsonyt ökumenikus istentisztelettel köszönti Kiss-Rigó László, a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Juhász András, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, Paskó Csaba kelebiai plébános, Orosz Attila bácskai református esperes és Dolonszky Gábor evangélikus püspökhelyettes.
Az ünnepségen Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, Pásztor István, a vajdasági képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, valamint Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke mond beszédet.
A látogatóközpontban Történelmünk néma tanúi címmel Recskó Béla zentai festőművész, kopjafafaragó alkotásaiból rendeznek kiállítást.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.