A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

Megműtik a világ legkövérebb nőjét

Magyar Krónika,2016.december 14.

MTI 2016.12.11.

Indiába szállítják a jövő héten a világ legkövérebb nőjét, hogy fogyását elősegítendő gyomorszűkítő műtétet végezzenek rajta.

A 36 éves Eman Ahmed Abd al-Ati kereken 500 kilogramm súlyú, és elhízása miatt már évek óta képtelen elhagyni otthonát. Az egyiptomi nőt Muffazal Lakdavala indiai sebészprofesszor fogja ingyen megműtetni, aki az után ajánlotta fel segítségét, hogy megismerte a nő történetét.
A nőnek számtalan betegsége van. Azonnali műtétre van szüksége”– hangoztatta az orvos az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. „Testvére elmondta, hogy 25 éve képtelen elhagyni szobáját. Ekkor azt mondtam, Istenem, segítenem kell neki. A műtétet térítés nélkül fogom elvégezni” – közölte az indiai orvos, aki két hete találkozott a nő testvérével.

Az egyiptomi nő a jövő héten utazhat repülőgéppel Mumbaiba az után, hogyaz indiai külügyminiszter, Susma Szvaraj személyesen járt közben vízuma érdekében.Al-Ati vízumát ugyanis India kairói nagykövetsége először elutasította, mivel nem tudta személyesen beadni kérelmét.

Lakdavala professzor, aki korábban két indiai miniszteren is végzett már gyomorszűkítő műtétet, kérte a külügyminiszter segítségét, aki maga is jelenleg kórházban tartózkodik veseátültetésre várva.

Családja szerint al-Ati nagy súllyal,öt kilósan született, és elefántkórral diagnosztizálták.A betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá változtatja az érintett végtagokat.

Al-Ati 11 éves korában hízott el nagyon, és azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is szenvedett, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.