A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

KMOSz vezetőségének videógyűlésén.

Magyar Krónika,2016.november 28.

készült 2016. November 14.-en

Jelen van: Vaski Gábor elnök, Bede-Fazekas Zsolt, Huber Enikő, Lapohos Tibor, Szabó Katalin, Szigeti Miklós,Gábor Zsófia,Nagy Enikő,Péterhegyi Margit

Hiányzik: Dancs Rózsa, Fogarasi István, Török Judit,Abrahám Tibor,Bodi Julianna,Pungur József, (nem müködött a VSee), Komáromi Zoltán

A gyülést elkezdtük 8 :50 kor

Előző gyűlés jegyzőkönyve G. Zsófi, J.- N. Enikő T. egyhangulag elfogadva.

1.Pénzügyi beszámoló – adó bevallás, Zsófi jelentette hogy a KMOSZ bankszámláján 2800 $ van és november végéig meglesz az adóbevallás .Vannak szervezetek akik még mindig nem fizették be a 2016-os tagsági dijat, Lapi ajánlott egy email rendszert amit Zsófi egy gombnyomással kiküld a rosszul fizetöknek. Ezért tovább kell fejleszteni a sajtó Bizottságot. (Lásd 3mas pontot) Vannak csoportok akik a 2017-es év tagságait már kifizették .Pénzügyi beszámoló elfogadva.

2. Elnöki beszámoló–
Gábor elnöki látogatást tervez 2017 januárjában a nyugati oldalon ahol több magyar ház vezetöivel szándékszik találkozni . Calgaryban ajánlották Nagy Éva bevonását a KMOSZ tevékenységeiben ,most ő szervezi a Lovas Ijász filmvetitését is. Lapi megigérte hogy felveszi vele a kapcsolatot és megkéri hogy együtt müködjön velünk .

3. Sajtó fejlemények:
Az új Tagsági lista pár emailcim hiányában elkészült .A továbbiakban Péterhegyi Margittal együtt véglegesitik a listát ami több mint 130 szervezetet foglal magába. Lapi továbbra dolgozik azon a komunikációs listán amin keresztűl az összes magyar szervezeteket egy gombnyomással el tudunk érni.
Új formátumon dolgoznak közösen Szeitz Andrással , N.Enikő javasolta hogy a Hungarian reporter első oldala a Kmosz szervezeteinek a tevékenységeit tükrözze és utólag az otthoni politikai helyzetet . Gábor javaslatára Andrást megkérjük csatlakozzon a vezetöségi listára . Gábor ir neki.

4. Október 23-i megünneplések Kanada szerte .
Elsöként Szabó Katalin számolt be hogy majdnem minden városban résztvett ezeken a megünnepléseken .Külön gratulált az ottawaiaknak ,Lapinak a szép családias rendezvényért . Edmontonban találkozott otthoni képviselökkel és államtitkárokkal .A rendezvényeken ott volt a Diaszpóra tanács társelnöke Abrahám Tibor is . Továbbá erösitette a KMKT és a KMOSZ szervezetek közti jó, barátságos együttmüködést. A Záró vacsorát Nt .Pungur József lelkész áldása inditotta el, evvel is mutatva a jó együttmüködést .

N.Enikö beszámolt a montreali 56-os megemlékezésről , Magyarország külügyminiszterének a látogatása ez alkalommal, a Csillagszemüek szereplése valamint a kis film bemutatót a két 56-os résztvevővel – Montreal tiszteletbeli konzulával Szentmihály Gyulával és Baka Károly – székely kör elnökével .

Gábor is beszámolt hasonló szép rendezvényekről Hamiltonban – a Spirit of Hungary elöadásáról, Windsorban, Cambridgeben sikeres 56-os megemlékezések történtek.
Ez alkalommal a Kmosz 100 db zászlot rendelt egy torontoi nyomdánál ,amiböl megmaradt kb 20 db . 10 darab zászló volt elajándékozva a magyarországi államtitkároknak,70 darab eladva. A zászlók költségét előlegesen Vaski Gábor Finanszirozta, kb $1800.00ba került. A pénz egyrészét visszatéritő lesz ha már elfogytak a zászlók.

5. 2016-os év Diaszpóra Gyülés Budapest.
Mivel Ábrahám Tibor mint Diaszpóra Társelnök nem tudott részt venni a gyülésen, legjobb tudomásunk szerint a KMOSz részéröl eddig következő személyek lesznek jelen a gyülésen: Vaski Gábor, Abrahám Tibor, Huber Enikő, Szabó Katalin (megfigyelö), Dancs Rózsa, Komáromi Zoltán, Nagy Enikő.
Ismét felhozódott hogy a Bede Fazekas Zsolt mint a Kmosz aktiv kulturfelelöse nem került fel a meghivottak listájára, bár Vaski Gábor személyesen irt a két Diaszpóra Társelnöknek. Erröl majd a jövőben időben kell intézkedni.

6, Rendezvények :
Zsolt beszámolt hogy a Bojtorján turné sikeresen lezajlott mind a négy helyszinen, továbbá esedékes januárban egy zongora hangverseny a Várnay-Farkas Duóval. A szinházi előadások függőben vannak, tavaszra maradnak .
A nyugati parton keressük a megfelelö személyeket és Magyar házak vezetöit akikkel közösen tudnánk rendezvényeket szervezni . Sz. Miklós felajánlja segitségét .

6. Esedékes elöadások :
-Várnagy Andrea és Farkas Zsolt –zongora est január közepén – Sz.Miklós ajánlja az elöadást ,náluk már voltak és rendkivüliek
-Sárospataki 8 kor szinház - 56-os megemlékező müsora ,február 24-március 5 között
-Isaszegi János Tábornok Clevelandban tart előadást, onnan jönne át és H.Enikő vállalja hogy kocsival áthozza.
Szobaszinház következő előadása a Kisherceg.
Misztrál együttes – tavaszi turné. Vaski Gábor dolgozik a pályázaton

7. Egyébb ügyek :
-Pályázati fejleményekről elnökünk elmondta hogy nem nyertük meg a Canada 150- pályázatot. Sajnos két nappal a fellebezési határidő elött jeleztek vissza hogy nem nyertük, igy lehetetlenné vált.

-A KMOSZ nyilt közgyülésének pontos időpontját a január 23-i gyülésen tüzzük ki. Addigra is minden szervezett be kell fizesse a tagságot hogy szavazó képes legyen. Gábor emlitette megint a tagsági dij megszüntetését és inkább a rendezvények által KMOSznak jutalék rendszer bevezetését. Ezt egy javaslattal fogja kifejteni az Igazgatóságnak
Gábor 11.20kor lezárta a gyülést

. Továbbá mindenkinek kellemes Karácsonyi ünneplést és Boldog Új esztendöt kivánt.


Következő gyülés 2017 ,január 23


Nagy Enikő

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.