A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

90 éves a Hungaria Social Club

Magyar Krónika,2016.november 28.

Takácsy Dorka Kornélia


Alapításának 90. évfordulóját ünnepelte a montreáli Hungaria Social Club. A klubot az első Montreálba érkező magyarok alapították, akik rendkívül egymásra voltak utalva, és meg akarták őrizni magyar közösségüket,identitásukat - ezért fontosnak tartottak létrehozni egy olyan helyet, ahol felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül együtt tölthetik a szabadidejüket és ünnepeket, rendezvényeket szervezhetnek. Érdekesség,hogy a klubhoz korábban egy focicsapat is tartozott, amely 1957-ben kanadai bajnok lett. A klub több pénzügyi hullámvölgyből is kilábalt a tagok önzetlen adakozásának hála, napjainkig saját a tulajdonában álló házban üzemel a belváros szívében.


Itt gyűltünk össze november 12-én tagok és kísérők vegyesen, összesen 100-nál is több vendég, hogy megünnepeljük a jubileumot.

A megnyitó beszédet Kelemen Tibor, a Hungaria Social Club és a Montreáli Magyar Bizottság elnöke mondta,

ezután Szima Ilona avatta be élményszerűen, humorosan az egybegyűlteket a klub fordulatos,90 éves történetébe.

Majd Licskó Szabolcs atya köszöntötte a vendégeket és nyitotta meg imával a vacsorát. A 3 ínycsiklandó fogás elfogyasztása után Peller Anna énekesnő lépett színpadra.

A Magyarország Hangja díjas művésznő 4 oktávos hangszíne óriási repertoár előadását teszi lehetővé, ezen a jó hangulatú estén operett- és táncdalcsokrával örvendeztette meg a nagyérdeműt.

A produkció után következett a várva várt tombola kisorsolása, amikor is 12 értékes nyereménykosár talált gazdára

Ám akik nem nyertek, sem szomorkodtak sokáig, hiszen a V-Romas névre hallgató, vancouveri formáció -Botos Flórián, Kalányos Tamás,Lakatos Zoltán gitárvirtuózzal kiegészülve- vette birtokba a színpadot, lendületes retro és mulatós dalokkal csábítva a parkettre a táncoslábúakat. A mulatozás és jókedv hajnalhasadtáig tartott.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.