A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS

 

60 éves a Szent Erzsébet Nőegylet.

Magyar Krónika,2016.november 28.

 


A 2016. november 20-án ünnepelte az alapításának 60. évfordulóját a Magyarok Nagyasszonya plébánia Szent Erzsébet Nőegylete!


11 órakor a helyi érsek Christian Lépien atya mutatta be az ünnepi szentmisét, amit ünnepi bankett követett.


A szentmise körmenettel kezdődött, itt vonultak az Erzsébet kápolnából a templomba a nőegylet tagjai, akinek szép fehér virágkitűzőjük jelezte, a tagságukat.
A liturgikus szolgálatba bekapcsolódtak a nőegylet tagjai, az olvasmányt Rüll Krisztina, a szentleckét Siket Katalin és a hívek könyörgését pedig: Horváth Anikó, Sándor Magdolna, Tamás Gizella,Siket Erzsébet és Vecsey Mária olvasták fel. Répási Erzsébet a nőegylet vezetője, -aki a 60 évből 25 éve a nőegylet vezetője- és Edvi István az Érsek úrral együtt, a felajánlás elején ünnepélyesen meggyújtottak 6 szimbolikus gyertyát a az elhunyt nőegylet tagok emlékére. Az érsek úr kiemelte Kirsztus Király ünnep kapcsán a szolgálat és áldozat vállalás fontosságát a közösségért.


Jelen voltak: Ódor Bálint magyar nagykövet, Szentmihályi Gyula - tiszteletbeli konzul, Anie Smeson -polgármester asszony és két kisérője:,Mary Deros és Marise Celli.
Az ünnepi ebéd felszolgálásában a cserkészek segítkeztek és az izletes ebédhez Juhász Gyula biztosította a jó hangulatot .


Ünnepi beszédet mondott Ódor Bálint nagykövet, helyi érsek úr, Nagy Tiszteletű György Attila, aki az ünnepi ebéden is résztvett ,Szabolcs atya a közösség plébánosa és Répási Erzsébet a nőegylet elnöke .
A Szent Erzsébet Nőegylet köszöni minden tagnak, önkéntes segítőinek és a cserkészeknek közreműködésüket, amivel sikeressé tették jubileumi ünnepünket.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak © Magyar Krónika Rt.