2
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

A rabság bére

 
 

Magyar Krónika, 2015.december 21.

Nagy Ervin

Hát tényleg megőrültek a jogalkalmazók? Valóban nem látnak túl az uniós bíróság falain? Tényleg ennyire elvesztették a liberális jogvédők a valósággal való kapcsolatukat?
Előre hát a liberális demokrácia útján! Mert mi lehet szebb dolog annál, mint amikor több millió forint kártérítést fizetünk negyvenhárom szűkölködő, szegény, szerencsétlen rabnak? Hisz ők is emberek! A tolvaj sem alhat kemény ágyon; nem szívhat ő sem kevesebb friss és szabad levegőt! Hisz mindenki egyenlő. Hisz a gyilkost is megilletik a szabadság-, kisebbségben pedig a többletjogok. Mert ez a vívmány szent, örök és sérthetetlen! Az igazság pedig odaát vagy inkább magára hagyva marad…

Miért ez a hamisan csengő pátoszi hang? Mi végre az ironikus öröm? Mert ismét győzött Európában a szélsőséges liberalizmus. Legyőzte a többséget, legyőzte az igazságot, és földbe döngölte a józan észt. Ismét vereséget szenvedett a társadalmi igazság, jó nagy pofont kapott a csöndes és becsületes többség.

Jogerőssé vált ugyanis a minap az a bizonyos ítélet, amelyet az Emberi Jogok Európai Bírósága negyvenhárom magyarországi rab esetében hozott. Azaz több mint kétszázharmincmillió forint kártérítést köteles az állam fizetni nekik a rossz hazai börtönkörülmények, pontosabban a szűkös cellák, a kényelmetlen ágyak és a csótányok miatt. Valakinek „csupán” négy-, de akad olyan elítélt is, akinek hétmillió üti most a markát. Függetlenül attól, hogy tolvaj vagy gyilkos, esetleg „csak” gyermekbántalmazó az illető. Az ügy pikantériája, hogy a kártérítésben részesülő rabok közt találjuk az egykori szocialista politikus bűnözőt, Zuschlag Jánost is.

Hát tényleg megőrültek a jogalkalmazók? Valóban nem látnak túl az uniós bíróság falain? Tényleg ennyire elvesztették a liberális jogvédők a valósággal való kapcsolatukat?
A kérdések jogosan sorakoznak sokunkban. Bennünk, a becsületes többségben. Olyanokban, akik nem lopnak, csalnak, gyilkolnak; akik nem kerülnek börtönbe a magaviseletükért. Elsőre az merülhet fel bennünk, hogy aki börtönben van, az elkövetett valamit, tehát most jogosan bűnhődik. Oké, hogy nem kell kerékbe törni, de azért kényelmetlen ágyra vagy szűkös mozgástérre panaszkodni, ezek miatt pénzt kapni – talán nem éppen igazságos történet. Ha csak azt nézzük, hogy a becsületes többség gyermekei is olyan túlzsúfolt iskolákban és óvodákban élik a napjaik nagy részét, ahol egyáltalán nincs meg az a bizonyos három négyzetméteres mozgástér, amely követelményre az uniós jogalkalmazók hivatkoztak, akkor most bizony sokak zsebében kinyílik a bicska. És még a kórházi körülményeket össze sem hasonlítottuk a börtönkoszttal…

Másodszor az is eszünkbe juthat, hogy vajon ki állja majd az emberi jogok fantasztikus kiteljesedésének számláját? Ki fizeti ki a kétszázharmincmilliót? Az állam? Igen. Azaz az állampolgárok? Hát persze! A becsületes többség, akiknek beteg hozzátartozói vagy gyermekei sokkal rosszabb körülmények között vannak sokszor. De azok is fizetnek, akiket esetleg megkárosított az a bizonyos bűnöző, rosszabb esetben elvette a rokona életét.
És végül az is érdekes kérdés lehet, hogy ki vitte a pert a magyar állam ellen. Ki volt az a ravasz ügyvéd, aki kiharcolta ezt a kétes értékű győzelmet? Magyar György. Egykori baloldali főpolgármester-jelölt, aki végül Bokros Lajos javára lépett vissza…

Az ügy mindenesetre bizonyította, hogy a modern, szélsőséges liberalizmus mára túllépett minden emberi értéken, és bár támogatója alig maradt, vannak még befolyásos hívei. Olyan hívők, akik az egyén szabadságának és jogainak végtelen hajszolása közben nem vették vagy nem akarták észrevenni, hogy milyen mértékben rombolják a közösségeket. S azt sem, hogy milyen igazságtalanságokat okoznak a többségnek azzal, hogy még mindig szélsőséges fantazmagóriákat kergetnek egy olyan harcmezőn, amelyen nekik sérülésük ez idáig nem eshetett. Ahol nekik menedéket nyújtott a politikai erőszakkal fenntartott liberális demokrácia. Pontosabban annak hazug illúziója.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.