A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

 

 

 Nézzük józan szemmel...                           

Magyar Krónika, 2014.december 9.

 

 

A gazdagok szerint csak az a sikeres,aki éjjel nappal milliókat keres.S lám, ami a furcsa, a szegény is hiszi,hogy majd sok munkával biztos sokra viszi.Még a gyermeknek is folyton azt tanítja,hogy a szép életnek tanulás a nyitja.Ám aki dús gazdag, inkább mást tanácsol,nem a tudós gazdag, – az, aki harácsol. Nem kell megszakadni, sem a szánkat tépni,mások hátán egyre magasabbra lépni!Mikor magasan vagy, lezuhanni könnyebb,mindent elveszítve hullhat majd a könnyed.Hát mi a gazdagság?


Nézzük józan szemmel!Mikor felszabadult, és boldog az ember.Az öröm forrása a szívünkből fakad,sok-sok szeretettel tedd gazdaggá magad! Tégy az emberekért, alkoss szebb világot,műveld meg a földed, nevelj szép virágot!Engedd, hogy mindenki úgy tegye a dolgát,hogy megmutathassa jóember mivoltát!Használja fel bátran fénylő tehetségét,ne szorongva várja a munkaidő végét.Mutassa mindenki, hogy mire is képes,mihez van tudása, mihez kedvet érez. Nem is tanítanék haszontalan dolgot,elvont tudománytól egy gyerek sem boldog.Olyat tanítanék, mihez kedvet érez,ami közel állhat alkotó szívéhez.A monoton munkát végezzék a gépek!Robot robotoljon, ne rabszolga népek!Az ember alkosson, szívét beleadva,s lelje csak örömét a szép feladatban. S aki alkotni tud, az tanítson mást is,s olyan adja tovább eztán a tudást is,mert csak egy módon tud fejlődni az ember,ha megnyitja lelkét, s így él, szeretettel.Hát, mi a gazdagság? Nehogy elfelejtsem,a szép gondolatot sötét kútba ejtsem!Bizony a gazdagság ma is azt jelenti,ha egymásért élünk és nem ural senki.

Gazdagság az idő, s nem mérhető pénzben,mikor a munkámban örömömet érzem,látom kezem alatt új életre kelni,s hagynak teremteni, szépen remekelni.Azt, amit teremtek, szívből adom másnak,jövőnek alkotok, nem az elmúlásnak.Adok is, kapok is, s közösen használjuk,egymásért teremtve angyalokká váljunk! Az igaz gazdagság ott van a családban,a közös percekben, békés boldogságban,szeretet vízében merítkező szívben,lélek-szivárványként oltalmazó ívben.Megnő gazdagságunk mikor kiterjesztjük,mikor nemzetünket magunk köré vesszük,így alkotva népet, egy nagyobb családot,gazdagítva ezzel ezt a szép világot.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.