A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Mikulás napi ünnepség a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébániáján

Magyar Krónika,
2015. december 9.

Pat KelemenNagy nap a Montreali Magyar Iskola diákjainak életében a Mikulás napi ünnepség, mert ilyenkor nem csak ők kapnak ajándékot, hanem adnak is.


A gyerekek szentmise után egyenként járulnak az oltár elé, ahol Szent Miklós püspök és "Szabi atya" fogadja őket, megkapják a magukét, s máris indulnak le, a templom Mindszenty termébe, hogy mi is magkapjuk a magunkét. - Tőlük. - Bemutatják tudásukat, azt amit szeptember óta elsajátítottak.


Idei előadásuk  különösen aranyosra sikeredett. Az iskola tanárainak meglepetése az volt a számunkra, hogy egyforma, édes kis jelmezekbe bújtatták a legkisebbeket, akik mint egy zsák balha vonultak be a színpadra, aztán hipp-hopp, kevéske segítséggel szépen fölsorakoztak. Midegyik pici mondott egy-két szót, rövid versikét a mikrofonba, sőt, némelyikőjük el sem akarta engedni a mikrofont. Aztán következtek a nagyobbak, szavaltak, énelkeltek.


Ekkor még azonban az iskolások napja nem fejeződött be, mert ugyanevvel a műsorral elmentek a Hungária Társadalmi Egyesületbe.

A Hungiban

Kora délután ide is megérkeztek a gyerekek, és dehogy voltak fáradtak! Csak azért nem vették birtokba az egész termet -, ahogyan megérkezésükkor szokták - mert a karácsonyfa alatt ott sorakoztak számukra az ajándékok, és mindegyikőjük a fa körül sündörgött.


Keresztes Imre, a Hungária Klub elnöke, átadta karácsonyi ajándékát a Magyarok Nagyasszonya Egyházközsének, a Montreali Magyar Református Egyháznak, és a Magyar Iskolának és a Cserkészcsapatoknak..


A műsor itt is a legkisebbekkel kezdődött, őket követték a nagyobb iskolások, végül a "felnőtt iskolások." Míg a gyerekeken egyáltalán, addig rajtuk nagyon látszott, hogy izgulnak. A Bokréta tánccsoport műsorával fejeződött be a kis előadás, s lehetett szaladni a földíszített fához, megkeresni, kiválasztani az ajándékokat.


A Hungária Klub uzsonnáról is gondoskodott, de a gyerekeket ezen a délutánon sokkal jobban érdekelték a játékok, mint a terülj-terülj asztalkám.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.