A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Az emberközpontú Európának van jövője

 
 

Magyar Krónika, 2014.nove,ber 30.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye

Az európai társadalmak előtt álló feladatokat fogalmazott meg Ferenc pápa az Európai Parlament ülésén Strasbourgban. A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az uniós döntéshozatal szempontjából is kiemelt témaként fogja kezelni a katolikus egyházfő által hangsúlyozott társadalmi kérdéseket.

Ferenc Pápa üzenetei hivatalba lépése óta emberek százmillióhoz jutnak el, és sikeresen szólítja meg azokat is, akik nem tartoznak a Katolikus Egyházhoz. Az uniós képviselőkhöz intézett üzenetében a római katolikus világegyház vezetőjeként kétezer év tradíciója alapján a huszonegyedik század társadalmi kihívásaira kereste a válaszokat. Az Egyház évszázados társadalmi tanításaira támaszkodva Ferenc pápa érdemi gondolkodásra késztette az európai döntéshozókat. Beszédében megkerülhetetlen kérdésként merült fel az egyén és a közösség, a jogok és kötelezettségek, továbbá az emberi méltóság és a gazdasági érdekek viszonya.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az egyház és az állam alkotmányos szétválasztását kész tényként kezelve fontosnak tartja a katolikus egyház és más felekezetek társadalmi tanítását és felelősségvállalását – legyen szó oktatásról, szociális vagy egészségügyi szolgáltatásokról, menekültek ellátásáról, kultúráról vagy közösségépítésről.

A magyar kormány 2010 óta hozott számos intézkedése egybecseng azokkal a társadalmi kihívásokra adandó válaszokkal, amelyeket Ferenc Pápa is kiemelt az Európai Parlamenthez intézett beszédében. A családok védelme, a gazdasági válság által kiszolgáltatottá vált emberek megsegítése, az igazságosság-érzet helyreállítása és az arányos közteherviselés mind a társadalom megerősítését szolgálják. Ferenc pápa szavaiból fontos inspirációt meríthet valamennyi európai döntéshozó és polgár, hívők és nem hívők egyaránt. Az Európai Parlamentben megfogalmazott üzenetei jól tükrözik, hogy a katolikus egyház és más felekezetek együttműködése az államokkal fontos szolgálat az európai társadalom érdekében.

Strasbourg, 2014. november 25.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.