A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

 

 

Tisztújító közgyűlést tartott a KMOSz

Magyar Krónika, 2014. október 31.

2014 okt. 24-én tartotta III. éves közgyűlését a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSz). A közgyűlés egyik fő napirendi pontja az új elnökség megválasztása volt. A kanadai közhasznú szervezetekre vontakozó hatályos jogszabályok szerint ugyanis maximum kétszer kétéves mandátummal lehet megbízni az elnökségi tagokat, s a jelenlegi elnökség kétéves mandátuma idén járt le.

Az 17-tagú elnökségből bizonyos korábbi tagok új feladatokat vállaltak, mellettük pedig 4 új taggal bővült a KMOSz legfelsőbb végrehajtó testülete. Vaski Gábort, a torontói Kanadai Magyar Kultúrközpont korábbi elnökét, valamint az Extra Hungariam Alapítvány elnökét választották meg a pályázatokért felelős alelnöknek, ...

... Bede-Fazekas Zsoltot, a torontói Paraméter klub alapítóját és vezetőjét, aki a torontói Független Magyar Rádió producereként és szerkesztőjeként és tevékenykedik, s aki közel 600 kanadai magyar kulturális program szervezőjeként vált ismertté, a kultúráért felelős alelnöki tisztséget fogja ellátni, míg Nt. Szigeti Miklós, a vancouveri Első Magyar Református Gyülekezet lelkipásztora az egyházak jelöltjeként vált tiszteletbeli alelnökké, a hamiltoni Jankura Ágnes pedig, - aki a Külföldi Magyar Cserkészet V. kerület (Kanada) parancsnoka, - az ifjúság nevelésével foglalkozó szervezetek jelöltjeként lett megválasztva tiszteletbeli alelnöknek...

A közgyűlés több más döntés mellett elfogadta, hogy a KMOSz alapszabálya úgy módosuljon, hogy minél több embernek váljon lehetővé a tagság a KMOSz kötelékében. Ennek értelmében a jövőben lehetővé válik helyi KMOSz fiókszervezetek létrehozása azokban a városokban, ahol erre igény van (ehhez minimum 10 egyén összefogása szükséges), valamint bevezetésre kerül az egyéni támogató tagság is. A helyi fiókszervezetek azonos tagsági díjjal és szavazati joggal rendelkeznek majd, mind a rendes tagsággal rendelkező szervezetek, míg a támogató tagság nem jár tagdíjjal de szavazati joggal sem.

A közgyűlés érdekessége az volt, hogy egy professzionális online konferencia-program segítségével teljes egészében az interneten zajlott, ezzel is megkönnyítve a nagy távolságok miatti akadályok leküzdését és maximalizálva részvételt. A KMOSz ezen a téren is a legmodernebb magyar szervezetek közé sorolható a nyugati diaszpórában.

http://www.kmosz.org/news---hiacuterek/tisztujito-kozgyulest-tartott-a-kmosz

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.