A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

"Megin' jöttek, énekeltek...

Magyar Krónika,
2015.október 25.

                           
Ifv

Versévszakok


Alig ment el az erdélyi leánykórus, és szinte még a fülünkbe csengenek a montreáli Magyar Református Egyház templomában fölcsendült dallamaik, máris vendégeket kaptunk Budapestről: a Multitalent együttest.  Október 14-én, szerdán érkeztek. 15-én Herédi Marika vezetésével Montreallal ismerkedtek,  16 -án léptek föl a Foyer Hongroisban, és szombaton már mentek is tovább Kanada magyar-lakta városaiba énelkelni, elvinni huszadik századi magyar költőink - a legnevesebbek közülük: József Attila, Kányádi Sándor, Nagy László, Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly, és még mások - megzenésített verseit.
Előadásaik kanadai útjuk során mindenütt ingyenesek.


Előzetesen úgy hírlett, hogy a befolyt adományokkal a kárpátaljai magyar gyermekeket kívánják támogatni. Ezt igazolni látszik, hogy a műsor végén a csoport vezetője elmondta, hogy az adományokból illetve annak egy részéből fognak ukrajnai magyar városokban föllépni.
A Magyar Otthon társalgó terme - ahol péntekenként ebben az időben mindig az "ötórai teájukat, kévéjukat" fogyasztják jónéhányan - most szűknek bizonyult. Csalogatták a lakókat az üde dallamok, no meg az ingyenesség. Sokan a folyosón ültek, álltak.  Adományozni is lehetett. A kosár ott volt a bejáratnál, s aki akart vagy tehette, rakott pénzt a kosárkába. - Nem volt kötelező. -  Akadt azonban jóindulatú lakó, aki a fényképezést is igyekezett megakadályozni a fotós rángatásával, lökdösésével, s nagyon halkan, nagyon durván, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, nyomdafestéket nem tűrő helyre, küldte az illetőt. Ettől eltekintve azt hiszem, csak segíteniakarással és jószándékkal találkozott a "Multitalent." Egy csoport adománya az volt, hogy a Magyar Otthonban működő, de attól teljesen független étteremben megebédeltette Multitalent tagjait.


Tetszett, hogy a Multitalent tagjai nem viseltek ugyan egyenruhát, ahogyan az az együtteseknél szokás, mégis, nagyon szépen öltözve, nem tépett farmerben, tornaciőben léptek föl. Különösen a zenészek voltak rendkívül elegánsak. - Bizony, az ilyesmi is fontos! Talán..., a leánykák lehettek volna "még partysabbak" is, de ne legyünk maximalisták! Az ennyire hosszú, fárasztó, gyakran kényelmetlen utazásnál nem könnyű a kényes női ruhákat szállítani, föllépés előtt vasalni, renbehozni. - Így is szépek, jólöltözöttek bájosak voltak.
uv.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.