A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Nobel-díj: Obama üdvözölte Malala
„szenvedélyességét és eltökéltségét"

 

Magyar Krónika,
2014.október 15.

Erdély Ma Hirlevél 2014 okt. 12


A lányok tanuláshoz való jogáért küzdő, a tálibok által fejbelőtt pakisztáni diáklány az indiai Kailás Szatjárthival megosztva kapta idén a Nobel-békedíjat.

Barack Obama amerikai elnök pénteken üdvözölte az egyik új Nobel-békedíjas, Malala Juszafzai „szenvedélyességét és eltökéltségét".

„Épphogy tizenhét évesen Malala Juszafzai világszerte megihlette az embereket" – hangsúlyozta a szintén Nobel-békedíjas amerikai elnök közleményében. „E két embert választva a Nobel-bizottság arra emlékeztetett, mennyire szükséges megvédeni valamennyi fiatal jogait és szabadságjogait" – vélte Barack Obama. „Malala és Kailás szembeszállt a fenyegetéssel és a megfélemlítéssel, életüket kockáztatva mások megmentéséért" – tette hozzá.

„A két díjazott különböző országokból származik, a vallásuk is különböző, de mindketten osztoznak a minden egyes fiú és lány méltóságára vonatkozó megingathatatlan meggyőződésben" – mutatott rá az amerikai elnök.

Malalával a Fehér Ház ovális irodájában 2013-ban tartott találkozójára visszaemlékezve Barack Obama elmondta: feleségével, Michelle-lel együtt megdöbbentette a lány bátorsága.

Malala Juszafzai egyébként a találkozót kihasználva elmondta az amerikai elnöknek, mennyire aggódik az országa ellen pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadások miatt. „Ártatlan áldozatokat ölnek meg ezekben az akciókban, ami neheztelést vált ki a pakisztáni népben" – közölte a találkozó után.

„Ha az oktatásra összpontosítjuk erőfeszítéseinket, annak nagy hatása lesz" – mondta, kérve az Egyesült Államokat, hogy szorosabban működjön együtt Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök kormányával.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.