A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Cöfködő-döfködő böfögők         

Magyar Krónika,
2015. október 7.

Surján László

2015. október 5-én, hétfőn délután három előtt 9 perccel az MSZP egy új szóval ajándékozta meg a magyar nyelvet: cöfködés. Az automatikus helyesírás ellenőrző még nem ismeri, aláhúzza hát, s talán az MSZP iránt éppen vörössel.

A rövid közlemény a cöfködés szón kívül is tartalmaz további magyarázatra szoruló kijelentéseket. Itt van azonnal a második bekezdésben a „politikai prostituált” említése. A szövegösszefüggés alapján politikai prostituált olyan civil szerveződés, amelyik nem az MSZP holdudvarába tartozik és nem kap sem a Soros alapítványtól, sem más liberális kötődésű szervtől anyagi támogatást. Leánykori neve a ballibek szóhasználatában: álcivil.
Van még néhány tény, amit figyelembe kellett volna venniük a közlemény megfogalmazásakor: a gyalázatosan alacsony magyar fizetés jelenleg reálértékben magasabb, mint az MSZP időkben volt. Az egészségügyről Molnár Lajos országlása után jobb, ha nem ejtenek egy szót sem, bár ez hálás terület, hiszen a felhasználható pénzeknek itt nincs felső határa. De most legalább nem költenek a kórházakban páncélszekrényekre, nagy hírű országos intézeteket sem zárnak be, és a kórházi adósságállomány is csökkenő pályára állt. Nyilván az oktatásügy is lehetne jobb helyzetben, csökkenhetne például az adminisztratív teher, de nincs rosszabb állapotban, mint az ő idejükben. Ha ismernek korrupcióval milliárdossá lett fideszes politikust, akkor itt az ideje, hogy ne vádaskodjanak, hanem feljelentsenek. Mert feljelentés nélkül az efféle kijelentés csak üres szólam.

Végére hagytam a lényeget. Öröm, hogy találtam a közleményben olyasmit is, ami igaz. „Magyarországon csak átvándorlók vannak”. Fel lehetne mutatni ugyan néhány kivételt, de ez ugye csak erősíti a szabályt. Az MSZP viszont sajnos elfelejti, hogy az Európai Unió, és azon belül különösen a schengeni övezet egységes egész. A bevándorlók hozzánk, az Európai Unióba jönnek. Az illetékes miniszterek megszavazták, hogy egy bizonyos kvóta szerint ide is kell jöjjenek, akár akarnak, akár nem. És ez így is lesz, hacsak a szocialista szlovák kormány nem lesz sikeres a luxemburgi bíróság előtt. Jelenleg tehát valóban csak átvándorlók vannak. Ám ez a csak az európai szolidaritás teljes tagadásával mondható, hiszen a Németországba törekvők, a Finnországban éhségsztrájkolók is hozzánk, az Európai Unióba jönnek. Átvándorlókról pedig csak addig lehet beszélni, amíg a kvóta szerinti leosztás meg nem valósul, aminek épp a szocialisták a fő szószólói.

Ha pedig valaki azt hinné, hogy csak valami rosszindulat adta az MSZP szájába a fent kifogásoltakat, ide másolom az Országos Sajtószolgálat által kiadott közleményt.
Az MSZP Országos Központjának közleménye
Budapest, 2015. október 5., hétfő (OS) - Reagálás a CÖF hazugságaira: Magyarországon átvándorlás van, a "bevándorlás" csak fideszes cöfködés
Magyarországon csak átvándorlók vannak, akik mindössze áthaladnak hazánkon, bevándorlók nincsenek. Magyarországon egyetlen menekült sem akar letelepedni, egyetlen menekült sem akarja elvenni a magyarok munkáját!

Ezért a bevándorlás álprobléma, olyan alaptalan riogatás, amit a Fidesz és a politikai prostituáltként ténykedő CÖF csak azért talált ki, hogy eltereljék a figyelmet az Orbán-kormány által okozott valódi bajokról: a gyalázatosan alacsony magyar fizetésekről, az összeomlás szélén álló egészségügyről, a szétvert oktatásról és a korrupcióval milliárdossá lett fideszes politikusok luxusvilláiról.

Kiadó: MSZP Országos Központ

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.