A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

“Danke Ungarn!”

– Németország köszönetet mond 1989-ért

Magyar Krónika,
2014.október 4.

forrás: budapest.diplo.de, mno.hu
photo: Székelyhidi Balázs (Magyar Nemzet)


Akik nyitott szemmel jártak a magyar utcákon az elmúlt hetekben, felfigyelhettek olyan óriásplakátokra, melyeket egy kedves gesztus ihletett. A budapesti Német Nagykövetség és a Magyar-Német Ipari és Kereskedelmi Kamara közös kampányt indított annak érdekében, hogy emlékeztessék az emberek 1989 felejthetetlen eseményeire, valamint hogy kifejezzék hálájukat Magyarországnak.
Mint közismert, egy évvel a német újraegyesítés előtt kelet-német polgárok ezrei hozták meg azt a nehéz döntést, hogy elhagyják hazájukat. A menekültek a kommunizmus elnyomása elől akartak Magyarországon és Ausztrián keresztül Nyugat-Németországba szökni. Hetekig arra kényszerültek, hogy Magyarországon maradjanak; sokan a Máltai Szeretetszolgálat menekülttáboraiban vészelték túl az időszakot.
1989. augusztus 9-én egy békedemonstrációra került sor a Nyugat-magyarországi Sopron közelében. A   Pán-Európai Pikniknek keresztelt eseményt a trónörökös Habsburg Ottó, valamint a reformer állampárti vezető, Pozsgay Imre védnöksége a magyar ellenzéki pártok szervezték. A piknik megnyitotta a határt Ausztria és Magyarország között, szabaddá téve eztáltal a kelet-német menekültek útját nyugatra.
A vasfüggöny lebontása azon a napon kezdődött. A német újraegyesítés és az európai intergráció is elképzelhetetlen lenne, ha a 20. század falai még állnának. Berlin érti ezt és köszönetet mond. Danke, Deutschland!


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.