A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

A cékla a tél császára

 
 

Magyar Krónika, 2014.szeptember 21.

 

 

A cékla nem csak olcsó téli vitamin- és ásványianyag-forrás, hanem az egyik kedvenc zöldségünk, amiből savanyúságot, izgalmas köreteket, meleg salátákat vagy leveseket is készíthetnek. Szuper receptek céklával.

A céklát nem kell kizárólag a savanyúságok közé sorolni, annál sokkal többet tud. Ahogyan előző cékla-kisokosunkban írtuk, gazdag B1-, B2- C-vitaminban, bőséggel tartalmaz biotint, folsavat, pantoténsavat, káliumot, magnéziumot, nátriumot, kalciumot, cinket, vasat és mangánt, amelyek figyelemre méltó vitamin- és ásványianyag-forrássá teszik. Ráadásul édes-földes karaktere finom és különleges, így a felhasználási területi legalább olyan izgalmasak, mint a benne megtalálható mikrotápanyagok.

Hidegen és nyersen

Ennek megfelelően elsősorban nyersen érdemes fogyasztani, hogy ezek a tápanyagok megfelelően érvényesülhessenek a szervezetben. Édesköménnyel, naranccsal és fűszeres öntettel élénk salátát készítettünk belőle.
A gyömbéres-kókusztejes céklalevest is idesorolhatjuk, mert persze forrón tökéletesen átmelegíti a testet, de hidegen is megállja a helyét, sőt, most a januári tavaszban vagyunk, amikor úgyse kell visszariadnunk a hideg krémlevesektől.
A cékla frissítőnek is kiváló, ezért préseljék vagy centrifugálják nyersen, ha önmagában túl töménynek érzik, egészítsék ki almával vagy répával, és kész a téli multivitamin-bomba.

Főzve-párolva

A cékla párolva, zacskóban sütve (hallal vagy anélkül), kevés fűszerrel és valamilyen finom olajjal (olíva, dió, mák, tökmag) megcsepegtetve önmagában gyors és szuper fogás. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy jól kombinálható karakterű, filléres zöldség, így készítettünk belőle vajtökkel és retekkel izgalmas marokkói salátát, valamint ricottával, mákkal kiegészítve csodás raviolit is.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.