A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Szerecsét hozó növények! Ne hiányozzanak a lakásodból!

Magyar Krónika, 2014szeptember 21.

Forrás:filantropikum.com

Sokan szeretjük a virágokat, a zöld növényeket, ezért nagyon ritka az az ember, akinek az ablakpárkányán, főként most nyáron ne üldögélne legalább egy szép, kövér levelű, pirosló muskátli.A virágok nem csak kellemesebbé, szebbé teszik otthonunkat, hanem javítják a lakás levegőminőségét is, hiszen a szén-dioxidot felszippantva, oxigént bocsátanak ki. De vannak olyan növények is, amelyek a legendák szerint szerencsehozóak is. Lássuk, melyek ezek.

Bambusz

A keleti hagyományok szerint a bambusz pozitív energiával, szerencsével és szerelemmel árasztja el a szobát és ennek következtében az ottélőt is. A bambusz nem igényel különösebb törődést, nagy vízkedvelő növény, a gyökerei is akkor fejlődnek a legjobban, ha olyan edénybe vannak beleültetve, amelyben állandóan víz van. Ajánlott az üzletekben kapható szénsavmentes vízzel öntözni, és jó az is, ha legalább hetente kicseréljük a vizet a tálkából. Közepesen fényigényes, szereti a szobahőmérsékletet, ha túl nagyra nő, akkor a végét le lehet vágni.

Négylevelű lóhere:

Aki szeretne, négylevelű lóherét találni, ajándékozzon oxalist hiszen ez maga a szerencsenövény.
Számtalan fajtája létezik a madársóskának (oxalis), van, zöld levelű változata van, amelyiknek zöld a levele, de sárga vagy bordó a széle, és teljesen bordó levelű is.

Kaktusz

Sok otthonban előfordulnak a kaktuszok, de csak kevesen tudják, hogy ez a szúrós levelű növény nagy szerencsehozó, és az erő egyik szimbóluma is. Törzsének tüskés alakja miatt úgy tartják, hogy elűzi a negatív energiákat. Sok törődést a kaktusz sem igényel, nyáron hetente kell meglocsolni, télen elég egy hónapban egyszer, ilyenkor nem árt neki, ha egy kicsit hűvösebb helyre is tesszük.

Déli, vagy ausztrál gesztenye

Ez az Ausztráliából származó örökzöld fa, amely nem igazán ismert, de nálunk is beszerezhető. A 20 centiméteresre is megnövő hüvelytermése miatt paszulyfának is szokták nevezni. Igazi szerencsehozó növény, amely kedveli a fényt és párás levegőt. Az erős napon azonban nem szabad hagyni, hiszen azt rosszul viseli. Ez a növény annyira nő meg, amennyire a cserép engedi. Ha igazán nagy, tágas edénybe ültetjük, akkor akár a 2 métert is elérheti.

Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. A feng-shui szerint ez a csillogó, pálmafákhoz hasonlító levelekkel rendelkező fa, mind az 5 természeti elemet jelképezi. Sok törődést ez a növény sem igényel, egy héten egyszer langyos vízzel érdemes lemosni a leveleit, szereti a fényt, de a túlzott napfényt már nem.

Anyósnyelv

Erről a virágról úgy tartják, hogy bölcsesség, gazdagság és boldogság hozó, tehát az egyik legszebb szerencsét, sikert hozó növény. Két hétben csak egyszer kell megöntözni, szereti a közepes szobahőmérsékletet és fontos, hogy sok fényt is kapjon.az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.