A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

A bajor kormányfő szerint Orbánt segíteni kell, nem bírálni

Magyar Krónika,
2015. szeptember 9.

MTI

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megérdemli a támogatást a többi európai uniós tagországtól azért, ahogy kezeli a menekültválságot, és nem bírálni kell – jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök.

„Orbánnak segíteni kell, hiszen be akarja tartani a dublini szabályozást" – mondta, Seehofer, a bajor konzervatív CSU elnöke, Angela Merkel német kancellár egyik fő szövetségese az uniós menekültügyi szabályokra utalva, amelyek szerint a menedékkérőket abban a tagállamban kell regisztrálni, amelyben beléptek az EU területére. „Európának segítenie kell őt pénzügyileg és személyzettel" – tette hozzá.

A bajor kormányfő azt is elmondta: „több kelet-európai miniszterelnök is panaszkodott nekem, hogy a németországi bevándorlást a nagy összegű pénzügyi ösztönzők hajtják. Nemrég a szerb miniszterelnök (Aleksandar Vucic) közölte velem: ezeket az embereket nem zaklatják Szerbiában, ellenkezőleg, kétségbe vagyunk esve amiatt, hogy elveszítjük őket. A pénzügyi ösztönzők miatt inkább Németországba jönnek."
Szerda este Thomas de Maiziere német belügyminiszter is úgy nyilatkozott a ZDF országos közszolgálati tévében, hogy nem szabad mindig csak bírálni Magyarországot, hanem segítséget is fel kell kínálni a menekültügyi helyzet kezeléséhez. Magyarország ezt a kötelességét „más tagállamokkal ellentétben" teljesíti, de már a „túlterheltség határán" van, ezért segíteni kell neki – mondta a konzervatív CDU politikusa.

Arra a kérdésre, hogy miként járulhat hozzá Németország a „budapesti dráma" lezáráshoz, Thomas de Maiziere elmondta, hogy a „megfelelő válasz" olyan közös, uniós üzemeltetésű menedékkérő-regisztrációs központok – úgynevezett hot spotok -, kialakítása, amelyeket az uniós állam-, illetve kormányfők döntése alapján Olaszországban és Görögországban is létrehoznak.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.