A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Szent István piknik Rawdonban

Magyar Krónika,
2015. augusztus 31.

L.B.

Jól kezdődött, és jól végződött a montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség idei második nyári piknikje, melyet mindig Szent István nap tiszteletére rendeznek.
Remekül sikerült, mivel ezalkalommal emberek nem ijedtek meg úgy az időjárástól, mint Péter-Pálkor, pedig akkor is csodálatos idő fogadta az látogatókat, csak hát... Előtte sokat esett, nem lehetett előre tudni. Végül sem nagy hőség, sem sok szúnyog, feketelégy nem volt, de sajnos sok látogató sem. Viszont akik akkor mégis elbátorkodtak Rawdonba, azoknak semmiért sem kellett hosszasan várakozniok a sorban. Lehetett válogatni, hogy ki hova üljön, hol van több árnyék, hol van több napsütés. Szép nyáreleji vasárnapi élmény volt: Szabi atya misézett, tombolahúzást vezetett, focizott.

Ezalkalommal is minden ugyanúgy történt, csak most résztvevőkben szerencsére nem volt hiány! Aki mise után érkezett, az nehezen lelt parkolóhelyet. Az ételekért is midenütt hosszú sorok várakoztak, s némelyek szokás szerint morgolódtak is, pedig a rawdoni sorbanállás a legjobb találkahely. Ha ugyanis a hatalmas parkban egyeszer valakivel összefutunk többé meg nem találjuk, legföljebb valamelyik sorban, ahol aztán kedélyesen beszélgetni is lehet.

A park jól előkészítetten várja a piknik résztvevőit: sok-sok asztallal, tiszta padokkal, rengeteg szemetes tartállyal. Csak egy-két lépés, és senkinek sem kéne a földre dobnia a szemetet. - Nem kéne, de ledobják, otthagyják. Igaz, nem sokan, de bizony elő-előfordul. A hosszú, fárasztó nap (sőt hét!) után a templom önkéntes segítőinek, még a szemtet is össze kell szedniök, pedig itt nem illegális bevándorlók vonulnak körösztül.

 


 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.