2
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Magyar bonbon még soha nem kapott ilyen elismerést

 
 

Magyar Krónika, 2015augusztus 13.

MD,

 

Eddig példa nélküli módon magyar bonbont díjazott az idei Great Taste Awards zsűrije.
A Sweetic hazai csokoládémanufaktúra két bonbonja közül az egyiket két csillaggal tüntették ki idén a gasztronómia legnívósabb nemzetközi megmérettetésének számító Great Taste Awardson, ilyen értékelést korábban még egyetlen hazai versenytárs sem tudott elérni a pralinék kategóriájában.

Zala Viktor, a Sweetic ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, a két csillaggal díjazott édességük különlegessége a zöld diós biolekvár – melyet egy Balaton környéki biogazdaságból szereznek be –, ezt a vevők kedvező visszajelzése alapján szerették volna megméretni a szakmai zsűrivel. A Great Taste Awardsra nevezett másik termék egy fehércsokoládés bonbon zöldcitromos maccsa teával és gyömbérdarabokkal ízesítve, amely Zala Viktor állítása szerint általában megosztja a vásárlóközönséget – ezt egy csillagra értékelték a bírák.

Olyan, mint a Michelin-csillag

Három csillaggal mindössze két cég termékét jutalmazták, két csillagot a zöld diós bonbonnal együtt nyolc édesség kapott, egy csillagra pedig kicsit több mint ötven „versenyzőt” értékelt a zsűri – közölte az ügyvezető igazgató, és hozzátette: a díj nem jelent pénzjutalmat, ez szakmai dicsőség, olyan, mint a Michelin-csillag.
A Sweetic termékpalettáján a bonbonok mellett megtalálhatók a táblás és forró csokoládék, a kandírozott édességek és a csokitallérok is. Ahogy Zala Viktor fogalmazott, a bonbon előállítása a csokoládékészítés legkreatívabb része, ezért is döntöttek úgy, hogy e termékek közül neveznek a megmérettetésre.

Nem könnyű a zsűri dolga

A Great Taste Awardsra körülbelül tízezer termékmintát neveztek be több kategóriában, a szakmai zsűrinek ezek közül kellett kiválasztania vakkóstolásos módszerrel a legjobbakat olyan szempontok alapján, mint – a pralinék esetében – a burok fénye, a roppanósság, az ízek, illetve harmóniájuk. Az elnyert minősítés három évre szól, ezután újra kell nevezni a díjazott terméket, ha az előállítója szeretné megtartani a csillagokat.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.