A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

 

 

Újabb pozitív véleményként értékelik szakértők az Európa Tanács döntését

Magyar Krónika, 2014. június 30.

 

 

Az Alapjogokért Központ szakértői szerint a szavazás tétje az volt, hogy a testület lezárja-e a 2013 óta, az egyes magyar törvényi átalakításokkal kapcsolatban folytatott úgynevezett nyomonkövetési eljárást, ezzel „áldását adva" a 2010 óta lezajlott közjogi változásokra, vagy továbbra is szorosan figyelemmel kövesse-e a magyar fejleményeket.

Az ET határozata újabb pozitív vélemény a magyar demokráciáról, ami azt mutatja, hogy változóban van Magyarország közjogi átalakításának korábban egyoldalúan negatív nemzetközi megítélése – fogalmazott a jogállami működéssel és alapjogvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatással és elemzéssel foglalkozó központ.

A dokumentum ugyan több problémát is felvet a magyar jogszabályokkal kapcsolatban, ám azt is leszögezi, hogy ezek nem olyan súlyúak, hogy indokolt lenne az eljárás folytatása. Ezért bár a határozat felszólítja a magyar hatóságokat, hogy igyekezzenek megoldani a problémákat, ebbe a folyamatba az ET nem fog beleszólni.

Az eredetileg beterjesztett javaslathoz több, a megállapításokat súlyosbító módosítót is elfogadtak, de olyat nem, amely a végkövetkeztetést módosította volna. Pedig a szocialista frakció azt javasolta, hogy ne zárják le a nyomonkövetési eljárást – tették hozzá.

Az ET Parlamenti Közgyűlése Strasbourgban határozatával lezárta a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok magyarországi érvényesüléséről évek óta folytatott „különleges vizsgálatát", ugyanakkor sürgette, hogy folytassák a párbeszédet Magyarország és az Európa Tanács között számos, még nyitott téma megoldására, ide értve például az egyházak, a média szabadsága, a rasszista és szélsőséges szervezetek, valamint a sarkalatos törvények széles skálája kérdéskörét.

A kontinens 47 országát összefogó Európa Tanács az említett értékek tiszteletben tartását kíséri figyelemmel a tagországokban.

A dokumentum egyfelől üdvözli azokat a lépéseket, amelyeket időközben a magyar hatóságok megtettek a két évvel ezelőtt megfogalmazott ET-ajánlások témakörében, másfelől felhívja a figyelmet arra, hogy nem minden ajánlás teljesült, és felszólítja Magyarországot, hogy folytassa a párbeszédet az Európa Tanáccsal a még nyitott kérdések megoldása érdekében.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.