A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Rawdon 2015. Péter -Pál ünnepe

Magyar Krónika,
2015. június 30.

PK

Június vége elég "foglalt" Québecben. Nehéz "szabad" vasárnapot találni a Montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Péter-Pál napi piknikjére, mert Keresztelő Szent János napja (június24) egyben a tartomány nemzeti ünnepe is, július elseje pedig Canada Day - Kanada Napja.
A magyarok nyár eleji Rawdon-i juniálisát amennyire csak lehet, a Péter-Pál napjához legközelebb eső vasárnapra szervezik. Eső...! Hát igen! - Ilyenkor az is "előfordul,"(hiszen Medárdnak hosszú a keze)  megnehezítve a majd egy héten körösztül a helyszínen dolgozó önkéntesek munkáját, megkeserítve az önfeledtem piknikezni szándékozó magyarok vasárnapját. Ezúttal azonban nem így történt.
A rendezvényt a szokottnál korábbra, június 21-re hírdették. Mint általában, úgy most is, az eseményt megelőző héten szintén volt csapadék bőven, sőt vasárnapra is jeleztek 15-25 mm-t. Rengetegen megijedhettektek e hírre, s elindulni sem mertek, pedig milyen rosszul tették!

A rawdoni Szent István Parkban kellemes, langyos, felhős idő fogadott bennünket. A híveknek nem kellett időről-időre elhagyniok az erős napsütős miatt szabadtéri misét.
A konyhában, a tűzhelyek mellett forgolódók ennél kellemesebb időről nem is álmodhatak volna!

Érdekes módon, vagy talán a kiváló előkészítő munkának köszönhetően, szúnyog s fekete légy sem volt annyi, mint amennyire az évnek ebben a szakaszában számítani lehetne. Délutánra aztán a nap is kisütött. Tűzte a focipályát, de a labda megszállottjait ez sem zavarta!

Bátraké a szerencse - tartja a közmondás. Mi, akik Montrealból a szemerkélő eső ellenére hősiesen nekivágtunk az útnak, szerencsések voltunk: könnyű volt a Szent István Parkban a parkolás, nem kellett várakozni a gulyáslevesre, rántott csirkére, cigánypecsenyére. Jutott a később érkezőknek is fánk, lángos pogácsa. - Sajnos a "később érkezők" nem voltak sokan.

A Montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség kurátorai remélik, hogy az augusztus 23-án megrendezésre kerülő Szent István pikniken többen fognak résztvenni.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.