2
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Magyarország a legbiztonságosabb államok közt

 
 

Magyar Krónika, 2015 július 16.

Erdély Ma Hirlevél 

Noha Nyugat-Európa nagyon komoly terrorfenyegetettséggel néz szembe, a kontinens keleti fele ebből szerencsére jórészt kimarad, hazánk pedig még például Romániával szemben is biztonságosnak számít – derül ki a brit külügy összesítéséből.

Az Egyesült Királyság négy csoportra osztotta a világ országait: az elsőbe a terrorizmus által legveszélyeztetettebbek (négyes szint), a másodikba az általános terrorveszéllyel szembenézők (hármas szint), a harmadikba a mérsékelten veszélyeztetettek (kettes szint), a negyedikbe pedig a legbiztonságosabbak kerültek (egyes szint). Magyarország a legalsó kategóriába tartozik (egyes szintű fenyegetettség) olyan országokkal együtt, mint például Svájc, Csehország, Lengyelország, vagy éppen a balti államok, Mongólia, Izland, Japán, a két Korea, Mexikó, néhány kisebb délkelet-ázsiai, latin-amerikai és szubszaharai Afrikában található ország.

A szomszédban már nem ilyen jó a helyzet: kettes szintű a fenyegetettség mind Szerbiában, mind Romániában, Horvátországban, Szlovákiában és Ausztriában. Ide tartozik Bosznián, Görögországon és Koszovón kívül a Balkán, valamint Fehéroroszország, Finnország és Norvégia, Dél-Afrika, néhány közép-ázsiai, egyenlítő környéki afrikai ország – mint Ghána vagy Elefántcsontpart –, vagy éppen Brazília és Argentína.
Eggyel komolyabb a kockázati szint az Egyesült Államokban, Kanadában, Marokkóban, Ukrajnában, Kínában, Svédországban, Németországban és Hollandiában.

Kiemelt terrorveszély Nyugat-Európában

Számos európai ország ugyanakkor a legveszélyeztetettebb kategóriába került: ilyen Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság, vagy Oroszország. Ismert, mind a négy országban történt súlyos terrorcselekmény a legutóbbi 10-15 évben. Rajtuk kívül még Belgium is a listán van, valamint – Marokkón kívül – ide sorolták teljes Észak-Afrikát, Ausztráliát, Indiát, Pakisztánt, Afganisztánt, vagy éppen Irakot, Szaúd-Arábiát és Szomáliát, hogy csak a legjelentősebbeket említsük.

A lista azért is aktuális, mert múlt pénteken három súlyos terrorcselekmény is történt: Franciaországban megtámadtak egy üzemanyag-finomítót, egy terrorista turisták tucatjait gyilkolta meg a tunéziai Szúszában, Kuvaitban pedig egy zsúfolt mecsetet ért öngyilkos merénylet. Vélhetően mindhárom támadás mögött az Iszlám Állam áll, mely a ramadán alkalmából arra hívta fel híveit, hogy mérjenek csapást a hitetlenekre.

mno.hu

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.