A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

A román szenátus ratifikálta Moldova, Grúzia és Ukrajna Európai Uniós társulási szerződését

 
 

Magyar Krónika, 2014. július 5.

www.rmdsz.ro 

Július 3-án rendkívüli ülésszak keretén belül – döntőházi minőségben – ratifikálta a román szenátus Moldovának az Európai Unióhoz való társulási megállapodását. Románia az Európai Unióban elsőként akarta jóváhagyni a megállapodásokat, hogy ezáltal is kifejezze mennyire fontos számára Moldovának az EU-hoz való csatlakozása. Ez alkalomból az RMDSZ szenátusi frakciójának elnöke, Markó Béla mondott beszédet

Egy szimbolikus szavazás résztvevői vagyunk – emelte ki beszédében a szenátor – ugyanis természetellenes lenne, hogy két olyan ország, amelyek azonos többségi nyelvvel, hagyományokkal és kultúrával rendelkeznek, különböző érdekszférákba tartozzék. Romániának támogatnia kell Moldova EU-s integrációját. Ennek a régiónak a jövője azonban attól is függ, hogy az Európai Uniónak milyen mértékben sikerül választ adnia az etnikai problémákra.

Sajnos azt látjuk, hogy jelenleg az Európai Uniónak még nem sikerült koherens választ adnia az etnikumközi viszonyok rendezésére. Konkrét megoldásokat kell kidolgozni a Moldvában élő kisebbségek helyzetére vonatkozóan, biztosítani kell a nemzeti kisebbséghez tartozók jogainak teljes védelmét. Az integráció nemcsak a gazdasági megoldásoktól függ, hanem elsősorban attól, hogy az Unió megnyugtató megoldásokat kínáljon a nemzeti-etnikai kérdésekre – emelte ki Markó. A politikus hangsúlyozta, hogy az RMDSZ szenátusi frakciója egyértelműen támogatja a társulási szerződés ratifikálását.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.