A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Egyszerre nő majd a zöldfelület és a beépítettség is a Városligetben

 
 

Magyar Krónika, 2014. június 22.

Baán László:

Baán László szerint a Városliget átalakítása során egyszerre lehet növelni a park beépítettségét és zöldfelületeinek nagyságát, mégpedig a parkolók és más lebetonozott területek elbontásával. A Liget Budapest projekt miniszteri biztosa a Városligetet féltő civilek aggodalmaira reagált így az InfoRádió Aréna című műsorában.

Elmondta: jelenleg a Városliget majdnem harmadát nem épületek vagy zöldterületek foglalják el, hanem lebetonozott, például parkolónak használt területek, mint az egykori Felvonulási tér.
Baán László közölte: lesznek olyan épületek amiket lebontanak. Példaként Petőfi Csarnokot említette Szavai szerint, a volt Hungexpo irodaházai még mindig ott éktelenkednek a Városliget egy szegletében, ezeket is lebontják. A Liget Budapest projekt miniszteri biztosa arról is tájékoztatott, hogy "a Városliget beépítettsége ma 5,6 százalékos, ezt maximum 7 százalékra engedi növelni az új szabályozás, tehát lesz egy minimális növekedés a bontások és az új építés eredményeképpen."

A ligetnek jelenleg 60 százaléka zöldfelület, ám - az imént említett beépítettség mellett - ezt is növelné a Liget projekt - emelte ki a miniszteri biztos. Úgy fogalmazott: "a 60-at fel tudjuk emelni 65 százalékra legalább. Ez azt jelenti, hogy a zöldfelület növekedése nagyobb lesz, mint a beépítettség növekedése, tehát nem egyszerűen nagyobb lesz, hanem nagyobb ütemben fog nőni és az így létrejövő 65 százalék önmagában is értékesebb lesz. A ligetet rekonstruáljuk, és sokkal jobban fogjuk karban tartani, ezért egy nagyobb és értékesebb zöldfelület jön létre, miközben valóban, egy minimális mértékben az úgynevezett beépítettség is nőni fog, csak ez nem egymás rovására, hanem egymás mellett zajló folyamat lesz".
Az '56-osok terén és a ligetben található parkolókat Baán László ígérete szerint mélygarázsokkal váltanak ki a liget szélein, amelyekben a környező lakosok kedvezménnyel kaphatnak parkolóhelyet.

A kabinet tervei, a Városliget átalakítása és a beépítettség-növelése ellen nemrég több civil szervezet egy városligeti piknik keretében tiltakozott.
Baán László az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy mintegy 15 milliárd forintból, még ebben az évtizedben megvalósulhat az Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciója.

A Szépművészeti Múzeum főigazgatója hangsúlyozta, hogy már hosszú ideje szükség lenne a felújításra és a bővítésre. Úgy vélte: lényegesen több műtárgyat lehetne bemutatni a jelenleg is rendelkezésre álló páratlan műkincs- együttesből a London és Bécs után harmadik legrégebbi alapítású múzeumban.

Baán László hozzátette: nem kizárt, hogy a magyar szecesszió kiemelkedő remekművének számító főépület mellett letéti formában más, fővároson kívüli helyszíneken is láthatók lennének műtárgyak, példaként az Esterházy kincseket említette.


az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.