A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Az új spanyol királyi pár első útja a Szentatyához vezet

Magyar Krónika, 2014. június 22.

Magyar Kurír

Az új spanyol királyi pár első útja a beiktatás után a Vatikánba vezet – közli a Vatikáni Rádió. Az eddigi trónörökös, Fülöp herceg csütörtök éjféltől Spanyolország új királya, miután a madridi parlamentben esküt tett az alkotmányra.

Apja, a koronáról június 2-án váratlanul lemondott I. János Károly király szerdán aláírta a lemondását lehetővé tevő törvényt. A 76 éves uralkodó meghatottságával küszködve írta alá az okmányt. I. János Károly, aki 39 évi uralkodás után mondott le a trónról, az aláírás után csatlakozott a királyi családhoz, megcsókolta feleségét, és hosszan megölelte a trónörököst, aki a vonatkozó törvénynek a hivatalos közlönyben történő kihirdetése után, éjféltől lett Spanyolország új uralkodója. A szertartás után apa és fia helyet cserélt egymással. Mariano Rajoy konzervatív kormányfő a király után írta alá a törvényt, amelyet a képviselőház egy hete, a szenátus pedig kedden hagyott jóvá.

A spanyol uralkodók tisztelgő látogatása a pápánál régi hagyomány, az ennek való megfelelést Fülöp herceg és felesége, Letícia asszony, mint saját kifejezett kívánságukat megerősítettek – tájékoztatott a spanyol királyi pár első hivatalos külföldi útjáról
az ABC spanyol napilap június 18-i száma.

„Fülöp herceg mélyen hívő és gyakorló katolikus, aki tudatában van a spanyol monarchia katolikus tradíciójának” – nyilatkozta a KNA német katolikus hírügynökségnek José Apezarena, a spanyol királyi ház szakértője. A spanyol királyokat évszázadok óta megilleti a „katolikus fenség” titulus. Ehhez tartozik a királyné joga, hogy fehér ruhát viseljen a pápa jelenlétében, szemben az egyébként kötelező fekete ruhával.

Fülöp herceg tíz évvel ezelőtt a Letíciával kötött szentségi házassága után azonnal a Vatikánba utazott és II. János Pál pápától áldást kért a frigyre. A mostani vatikáni látogatás a következő két héten belül biztosan megvalósul, majd az új spanyol királyi pár további hivatalos útjai a szomszédos országokba vezetnek, Marokkóba, Portugáliába és Franciaországba.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.