A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Májusi események Montreálban

Magyar Krónika,
június 12.2014.

Montreali Magyarok Nagyasszonya Plébánia
Licskó Szabolcs plébános

 

Május 11-én, a montreali Magyarok Nagyasszonya Egzházközségben húsz fiatal vette fel a bérmálás szentségét.


Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom–budapesti segédpüspök 2014. május 9 és 26. között felkereste az észak-amerikai magyar katolikus közösségeket.


A lelkipásztori látogatás első állomása a montreali Magyarok Nagyasszonya Plébánia volt, ahol Cserháti Ferenc segédpüspök kétnapos programjának első napján részt vett az új magyar cserkészek avatásán, valamint megbeszélést folytatott Pierangelo Paternieri atyával, a Montreali Egyházmegye kulturális és rituális közösségekért felelős püspöki helynökével. 2014. május 11-én ünnepi tanévzáró szentmisét mutatott be a Magyarok Nagyasszonya templomban, amelynek keretében kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Ugyanebben a szentmisében került sor az elsőáldozásra, valamint az évvégi hálaadásra. A szentmisén az egyházközség Útkereszteződés zenekara működött közre. A szentmisét ünnepi ebéd követte a Mindszenty teremben, amelyen mintegy háromszázan vettek részt. A Mindszenty terem színpadán adták elő tanévzáró műsorukat a Montreali Magyar Iskola tanulói, valamint a cserkészek és a Bokréta Tánccsoport tagjai. Az évvégi hálaadás és tanévzáró napja egybeesett – a Kanadában egy héttel később tartott – Anyák napjával, így a gyermekek az édesanyákat is külön köszöntötték.
„Szép volt látni, hogy együtt volt mindenki, aki az egyházközséghez vagy az ifjúsági otthonhoz tartozik. Megtelt a templom, majd megtelt a Mindszenty terem is sok magyarral. A cserkészek a tőlük megszokott fegyelemmel és kedvességgel szolgálták fel a nagyon finom ebédet. Kicsik és nagyok közösen örvendtünk ennek a szép tavaszi ünnepnek!” – számolt be Fehérváry Lilla kultúrkövet az ünnepről.


Május 12-én Ancasterben a Kanadai Magyar Papi Egység (KPME) lelkipásztori találkozójával folytatódott Cserháti Ferenc segédpüspök látogatásának programja, amelyen Licskó Szabolcs montreali magyar plébános, a KPME titkára is részt vett.
Két héttel később, 2014. május 25-én ismét ünnepi szentmisére gyűltek össze az egyházközség hívei. Ekkor került sor a Szent László Társaság és Lovagrend montreali csoportjának avatási és fogadalomújítási ünnepségére, valamint a kitüntetések átadására. A két és fél évszázada működő lovagrend tagjai arra törekszenek, hogy Istent a rászorulók, a gyengébbek védelmével és segítésével szolgálják.

 

S
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.