A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Hamisítók világa 

 
 

Magyar Krónika,
2015.június 4..

Surján László 

A hamisítók világa jött el. A közönséges, fülbe suttogott rémhírterjesztés kisipari módszere helyett nagy hatékonyságú gyúanyagot szélesztenek rendszeresen.Védekeznünk kell, s a védelem a hírek ellenőrzése, a rémhírek eleve elutasítása.

Annak idején Gyurcsány vádolta meg az ellenzékben lévő Fideszt, hogy valamiféle árnyékhatalmat épített ki, ami a kormány ellen dolgozik. Úgy látszik, magából indult ki, s most politikailag a perifériára szorulva, nemcsak hangerővel pótolja a megfogyatkozott befolyást, hanem megvalósítja, amivel Orbánt vádolta.

Persze koránt sem biztos, hogy a megvalósításnak van köze Gyurcsányékhoz, de ettől az álhírek terjesztése és bomlasztó hatása létezik. Ennek a suttogó propaganda formája jól ismert, s ha elég sokat pusmogják, egyszer csak hír lesz belőle. Ilyen volt nemrég Orbán köztársasági elnöki terveiről szóló kitaláció.

Most azonban arról szólnak a hírek, hogy egy főosztályvezető arra utasította a Corvinus Egyetem Rektori Hivatalát, hogy épületeket ürítsen ki. A minisztérium közölte: a levél hamis, és feljelentést tett. Arról is hallottam, hogy olyan tervek születtek ugyancsak az Emberi Erőforrások Minisztériumában, amely szerint 2016-ban bizonyos kórházakat fel kell számolni.

A II. világháború régen véget ért. A háború utáni években a rémhírterjesztés mindennapos gyakorlat volt. Akkor a hatóság keményen fellépett ellene, de hatása sem volt túl nagy, mert az emberek hamar észlelték a rémisztgetési szándékot. Immúnisak voltak. Mára ez a természetes védekezés megkopott, váratlanul jönnek a professzionálisan hamisított hírek.
Emberek! Immunizáljuk magunkat újra. Pokolba a rémhírterjesztőkkel.

S
az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.