A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Képviselői Hírlevél

Magyar Krónika,
2015.június 4.

TIZENÖT SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT A TURIZMUS ÁRBEVÉTELE
Örömmel számolok be arról, hogy idén is folytatódott egy kedvező tendencia. A belföldi turizmus 2015 első negyedévben markáns, 9% körüli növekedést produkált. Jól tudjuk, hogy a turizmus Magyarország gazdaságában fontos szerepet tölt be, hiszen a GDP közel 9%-át állítja elő és a munkavállalók több mint 11%-át foglalkoztatja. Azért is fontosak ezek az adatok, mert a belföldi turizmus alakulása azt is megmutatja, hogy eredményes az a munka, amit a családok támogatása, a munkahelyek számának emelése és a belföldi turizmus fellendítése érdekében végzünk. Összességében 2015 első negyedévében 1,7 millió vendég 3,9 millió éjszakát töltött el kereskedelmi szálláshelyeinken, ahol közel 33 milliárd forint szállásdíjat fizettek ki. Ez utóbbi 15%-os növekedést jelent a tavalyihoz képest. Tehát a külföldi és a belföldi vendégek száma egyaránt emelkedett.

AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEKÉ A JÖVŐ
Budapestre érkezett múlt szombaton az eTour¬Europe kizárólag elektromos autókból álló konvoja, amely 4200 kilométert megtéve 9 nap alatt 9 európai fővárost érintett. A túra résztvevőit és az ez alkalomból megrendezett Emobilitás kiállítás látogatóit a WestEnd City Center tetőteraszán köszöntöttem. A közlekedés káros hatásaira tekintve jól látszik, hogy minden felelős kormánynak tennie kell az elektromos járművek térnyeréséért. Magyarországon Európában elsőként fogalmaztunk meg olyan koncepciót a Jedlik Ányos Tervet, amely kifejezetten ezt a célt szolgálja. Ahhoz, hogy  minél több ilyen jármű közlekedjen útjainkon meg kell nyernünk az embereket is.  Ehhez azonban könnyen elérhető töltőállomásokra van szükség. A hálózat építése jól halad, hiszen még ebben az évben 150 új töltőt telepítenek Magyarországon. Támogatom azt az elképzelést is, hogy tegyük kötelezővé az elektromos töltőállomások kialakítását bizonyos parkolóméret fölött a nagyobb bevásárlóközpontokban is. A lehetőségek megteremtése mellett különböző kedvezmények bevezetésével is vonzóvá kívánjuk tenni az elektromos autókat. Ilyen lehet a zöld rendszám bevezetése, amelyhez társulhatna az ingyenes parkolás és a buszsáv használata is. Mindemellett, mivel az állam az adófizetők pénzéből jelentős összegeket fordít a tömegközlekedésre, szeretnénk előírni azt is, hogy a Volánbusz vagy a BKV elektromos buszokat is beszerezzen az új járművek vásárlásakor, mivel van már erre kapacitás és lehetőség Magyarországon.

KEDVEZŐEK AZ ÚJ ADATOK GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSÜNKRŐL
A KSH által publikált számok megegyeznek a kormány számításaival, amely szerint 2015 első negyedévében 3,4 százalékkal, a piaci várakozásokat meghaladó mértékben emelkedett a magyar gazdaság teljesítménye. Gazdaságunk tehát már nyolc negyedéve, vagyis két éve folyamatosan emelkedő pályán van. Jól látható, hogy nem hitelből megvalósuló átmeneti javulást tapasztalhatunk, hanem tartós és fenntartható gazdasági növekedési pályára állt az ország. Az egyre jobb teljesítmény ugyanis a külső és belső egyensúly megtartása mellett alakult ki. A termelő ágazatok bővülését mutatja továbbá, hogy az idei év első negyedévében 80 ezerrel többen dolgoznak a versenyszférában, mint egy évvel korábban. A húzóágazatok közül az ipar 8 százalékos és az építőipar 9,2 százalékos első negyedévi teljesítményét emelhetem ki, a piaci szolgáltatások közül pedig a turizmus, több mint 10 százalékos valamint a kiskereskedelem 6,7 százalékos bővülését. Összességében úgy látom, az idén 3 százalék körüli, de reményeim szerint 3 százalék feletti növekedés lehet hazánkban.

AZ EBRD ÜLÉSÉN VETTEM RÉSZT
Mint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kormányzója vettem részt a bank Georgiában zajló éves közgyűlésén. Felszólalásomban hangsúlyoztam, hogy a bank jövőbeli stratégiájában Magyarország számára a prioritást az energiabiztonság és a pénzügyi szektor erősítése mellett a mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozó szektor újbóli előtérbe helyezése jelentené. Magyarország teljes mértékben elkötelezett az EBRD-vel idén februárban megkötött együttműködési megállapodás betartása mellett, különös tekintettel a bankadó 2016. január 1-jétől kezdődő fokozatos csökkentésére. Sir Suma Chakrabarti elnök úrral ismertettem a kormány döntését is, amely szerint Magyarország pályázni kíván a bank 2017. évi közgyűlésének Budapesten történő megrendezésére.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.