A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Tudósítóink jelentik

Magyar Krónika,
2015.április 6..


A számok alapján rég itt lenne az ideje a felminősítéseknek, mert a pénteki még csak a bóvli felső tartományába engedte be az országot. Pedig a folyó fizetési mérleg egyenlege évek óta pozitív, a költségvetési hiány tartósan a Brüsszelben elvárt szint alatt van, a külső adósság csökken, a foglalkoztatottság javul, az infláció alacsony szinten stabilizálódott, a lakosság eladósodottsága csökkent, és a devizahitelezés pénzügyi bombáját is sikerült hatástalanítani. Súlyos áldozatok árán, de a konszolidáció lezajlott, a magyar gazdaság többé-kevésbé tiszta lappal vághat neki a következő éveknek.
A fenti sorok hétfőn jelentek meg a Népszabadságban. Érdekes cikk, mert balról még ennyi elismerést talán soha nem kaptunk. Igaz, a cikk elején nagyon igyekeznek kudarcnak feltüntetni a mostani felminősítést, mondván, hogy a kormány úgy várt a befektetésre ajánlott minősítésre, mint a gyerek a karácsonyi ajándékra. Ez persze nem igaz, sőt a kormány arra mutatott rá többször is, hogy hitelminősítők ide vagy oda, a befektetők jönnek.

A Népszabadság szerkesztőségi cikkének vége pedig felsorolja mindazt, ami miatt szerintük a további felminősítés késhet. A nyitó meg záró rész izzadságszagú igyekezete, hogy elvegyék az élét a hétvégi sikernek, semmi ahhoz képest, amit az idézett részben leírtak, és ami miatt az Orbán kormány minden dicséretet megérdemel. Hasonló teljesítményt talán csak a Bethlen kormány mutatott.

az angol Telegraph idézi a Hotel.info foglalási portál elemzését, mely 6 millió vendégvéleményre épül. Eszerint a legrosszabb szervízt a brit és orosz szállodákban
adnak, míg a legjobbak között Finnország az első, majd Németország, Ausztria, Magyarország és Szlovákia következik a legjobb ötben.
Érdekes, hogy a mediterrán országok szállodái csak a 15.-18.ik közötti helyet érték el.
A legjobb szállodai szervízt nyújtó fővárosok között Budapest 8.58 ponttal az első helyet érte el, míg London csak az utolsó helyet érte el 7.73 ponttal.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.