2
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

Ferenc pápa: a nemek közti különbségek eltörlése problémákhoz vezet

 
 

Magyar Krónika, 2015 április 23..

MTI

Ferenc pápa szerdán arról beszélt, hogy a szexuális különbségek elhalványítása problémákat jelent.

Ferenc pápa elítélte szerdán a társadalmi nemeket hirdető gender-elméletet, és – mint mondta – összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között.

A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva úgy fogalmazott, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség „újbóli felfedezésére" van szükség.

„A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent" – jelentette ki a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy a kortárs kultúra új tereket nyitott meg, és új szabadságot adott, ugyanakkor kétségeket támasztott. Ferenc pápa kifejezte azon reményét, hogy a gender-elmélet nem a modern társadalom frusztrációjának és beletörődésének a kifejezése, amely a szexuális különbségeket éppen azért akarja eltörölni, mert nem tudja azt vállalni.

Az egyházfő kijelentette, hogy a házassági családi kötelék „komoly dolog és nem csak a hívők számára". Arra kérte az értelmiségieket, hogy ne kerüljék el az ezzel a problémával való foglalkozást. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy növelni kell a nők szerepét a társadalomban és az egyházban. A család és a házasság, valamint a házasságon kívüli párkapcsolatok a központi témái az októberben a Vatikánban rendezendő rendkívüli püspöki szinódusnak.

Ferenc pápa kijelentéseire reagálva az olasz melegek és leszbikusok szervezetei kijelentették, hogy a Vatikánban egyre erősebb „a szexuális különbségek miatti rögeszme", és a gender-elmélet támadása a melegek és a nők ellen szól.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.