A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Látványos előadást vitt Kanadába a magyar cirkusz

Magyar Krónika,

2016október 15.

Origo
 


A magyar Recirquel Társulat kéthetes előadássorozata nyitotta meg az új évadot a cirkuszművészet észak-amerikai központjának - egyben az újcirkusz-műfaj fővárosának tekinthető - montréali La TOHU-ban. A világhírű Cirque de Soleil által alapított kőszínházban lép fel két héten keresztül a magyar újcirkusz társulat.

A társulat 2012-ben alakult.

Négy éve kezdődött minden
A Recirquel 2012-ben Budapesten alakult, ez az első magyar újcirkusz társulat, ami ráadásul az elmúlt években kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el, előadásuk a bemutatók óta telt házzal fut a magyar fővárosban, emellett az európai és tengerentúli színházak visszatérő fellépője. A kizárólag magyar artistákból, tánc- és előadóművészekből álló társulat tavalyi párizsi turnéján a szakmát és a közönséget egyaránt elkápráztatta. A Le Parisien című lap a Recirquel előadása kapcsán egyenesen a műfaj megújításáról írt, isteneknek és istennőknek nevezve a fiatal artistákat, akik egyesítik magukban a bátorságot, a szépséget és az eleganciát.

Nincs megállás
A magyar társulat most nemzetközi karrierjének újabb mérföldkövéhez érkezett: a világ legnagyobb újcirkusz-színháza, a La TOHU, a Recirquel kéthetes vendégszereplésével nyitotta meg 2016-2017-es évadját. A világhírű Cirque de Soleil által alapított 1400 férőhelyes kőszínházban – ahol az év 365 napján újcirkusz-produkciókat láthat a közönség – október 12. és 22. között tíz alkalommal mutatják be a Recirquel Cirkusz az éjszakában című előadását.
Az előadás montreáli beharangozójában szuperlatívuszokban írtak a magyar társulatról, a tradicionális közép-európai cirkusz lélegzetelállító show-jaként mutatják be a Recirquel produkcióját.

A La TOHU meghívása hatalmas elismerés, hiszen az újcirkusz-műfaj fővárosában fellépni a szakma csúcsát jelenti, itt csak a világ négy-öt legjobb társulata jut színpadhoz – mondta Vági Bence rendező-koreográfus még az évadnyitó előtt. A Recirquel Újcirkusz Társulat alapító-vezetője hozzátette: az, hogy a magyar társulat egész estés produkciói nyithatják meg a most kezdődő évadot, a világ legkiemelkedőbb újcirkusz társulatai közé emeli a Recirquel-t.
if (typeof zoneManager !== 'undefined' && typeof zoneManager.zones.cikkozi_1 !== 'undefined') zoneManager.insertZone({key:'cikkozi_1', name:'cikkozi'});  
Magyar alkotást mutat be a Recirquel Montreálban.

A montreáli cirkuszközpont műsorára tűzött Cirkusz az Éjszakában című produkció eredeti kortárs magyar mű, kizárólag magyar alkotókkal és előadókkal. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje. A produkcióban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet kap a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene.

A Recirquel montreáli fellépését követően novemberben a spanyolországi San Sebastianban, a Victoria Eugenia Theatre-ben lép fel, a hazai közönség október végén és decemberben a Müpában találkozhat újra a társulat előadásaival.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.