A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Sikeres Nyári Tábor Montreálban


Magyar Krónika,
2016.október 15.

Edvi István cserkésztiszt, csapatparancsnok

 

A montreáli 23. sz. Szent László cserkészcsapat és a 37. sz. Szent Margit leánycserkészcsapat 2016. augusztus 21 és 27 között megrendezték a Nyári Nagytáborukat.  A fő táborhely volt a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Szent István Parkja, Rawdonban, Québec tartományban, Montreálhoz közel.  A táborban 14 cserkész és 3 vezető volt jelen, ebből 4-en az ottawai 28. sz. Kölcsey Ferenc vegyescserkészcsapat tagjai voltak.  A montreáli és ottawai cserkészek már többször táboroztak együtt, könnyen összebarátkoztak. 

Magyarország felépítése a tatárjárás után, volt a tábori keretmese.  Vasárnap a Rawdon-i Szent István Piknik végén kezdődött a tábor, nagy esőben, de ez nem zavarta a hangulatot.  Elhelyezkedés után a cserkészek megismerkedtek egymással a nyító tábortűznél.  Hétfőn készültek a több napos portyára.  Először egy Québec tartományi parkba mentek, ahol az erdő közepén, egy tó partján szálltak meg.  Résztvettek több természetismereti programon és vacsorát főztek nyílt tűz fölött.  Onnan elmentek egy ukrán táborhelyre ami 80 éve létezik és aminek a nagy fűves része alkalmas játékra és sportra.  Itt külön élmény volt az éjjeli foci, kivilágítva színes ’glowstick’-okkal. 

Az ukrán táborhelyről a cserkészek visszamentek Rawdonba ahol sok érdekes programban vettek részt, többek között nyilazás, számháború, főzés, népi játék és különböző versenyek, a Fekete Párduc és Rigó őrsök között.  A héten alíg esett az eső és hőség volt, így a cserkészek különösen szerették a három strand kirándulást, sokat úsztak és játszottak a vízben, népi játékok is voltak!  A péntek esti utolsó tábortűznél, Tőkés István cserkésztiszt meglepetésként érkezett a 'Megrakják a tűzet' népdal alatt és elsőrendűen levezette a tábortűzet és tűzugrást, a cserkészek nagy örömére. 

Szombaton összepakoltak a tagok, a vezetők kiosztották a tábori emlékeket, utoljára lehuzták a magyar zászlót a Himnusz éneklésével, és mindenki haza indult.  A cserkészek élvezték a tábort egészen az utolsó pillanatig, hiszen tudták, hogy vége a nyárnak és napokon belül kezdődik az új iskolaév.  Köszönet Nagy Árpád segédtisztnek aki lelkesen megszervezte és levezette a tábort, és Rüll Krisztina segédtisztnek aki beszerezte az élelmet és egész héten sokat segített a tábor jó lezajlása érdekében. 

Jó munkát és viszontlátásra a Téli Táborban 2017-ben!

 

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.