A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Sonka János

Magyar Krónika,

2016.szeptember 30.

Surján László
 


Vígjáték lenne, ha nem lenne tragikus egyben. Az Uniót és Brüsszelt imádó honfitársaim nem értik, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal miért beszél arról, hogy az Unió a végét járja. Sokáig az UKIP is érthetetlen és nevetség tárgya volt. Azután jött a Brexit. Vajon jön-e az exit?
Tegnap este azt hittem, hogy nincs tovább. Mivel a nevetségesség öl, az Uniót máris holtan láttam lelki szemeim előtt. Történt ugyanis, hogy Belgium és Franciaország megmutatta, milyen is az együttműködés a tagállamok között.

Egy 13 főből álló migráns csoport valamiképp bejutott egy kamionba, s azt remélték, hogy annak segítségével eljutnak a várva várt brit világba. Nem tájékozódtak kellően, csak Belgiumban derült ki, hogy a kamion nem az Egyesült Királyágba tart. A belgák nem sokat gondolkodtak azon, hogy mit kezdjenek a menekültekkel. Betették őket egy furgonba, két rendőr beszállt a vezetőfülkébe és irány vissza Franciaország.

A következő felvonás a francia országút, ahol francia rendőrök állították meg a furgont. Nem hatódtak meg a belga rendőrigazolványtól, hanem átvizsgálták a rakományt. A migránsokat őrizetbe vették, a három kiskorút is elhelyezték, s amúgy meg irgum-burgumot kiáltottak, vagyis azt, hogy ez az eljárás nem felel meg a belga és a francia szervek együttműködésének. Az embercsempésznek látszó rendőrök főnöke biztosította a francia kollégákat, hogy nem vették át az embercsempészek munkakörét, csupán segíteni akartak a migránsoknak: ne kelljen gyalog menniük visszafelé.

A franciák viszont nem akarnak migráns-lerakat lenni, épp elég bajuk van az országon belüli kvótázással. Ezért megemelték a tétet: bekérették a belga nagykövetet. Ez ugyan nem hadüzenet, de barátok között nem túl gyakori találkozási forma. Jött is a belga miniszter Jean Jambon válasza: csak azért tévedtek francia területre, mert nem ismerték fel, hol a határ. Megáll a dzsipíeszem. Ez tegnap történt. És a miniszter még a helyén van.
Olyan jót tudnék kacagni, ha nem kellene sírnom. Vigaszul leferdítem a nyilatkozó miniszter nevét magyarra: Sonka János az istenadta.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.