A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Kétéves várólista van a világ egyik csodájára

Magyar Krónika,

2016.augusztus 27.

ORIGO
 


Húsz óra alatt elkapkodták a 800 ezer forintnál drágább jegyeket.
A vietnami Hang Son Doong a világ legnagyobb barlangja, amelyben akár egy 40 emeletes felhőkarcoló is elférne. A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de a legtöbb helyen 80 méter magas, és ugyanilyen széles. Van olyan terem is, ahol több mint 70 méter magas sztalagmitok találhatók. A legnagyobb üreg 5 kilométer hosszú.

A barlang saját mikroklímával rendelkezik

Forrás: Flickr/Nguyen Tan Tin

A Phong Nha – Ke Bang Nemzeti Park területén, az ország középső részén, a Vietnami-hegységben található barlang nem csak a méretei miatt lenyűgöző. A barlangot felülről egy keskeny résen át világítja meg a nap, és különlegessége, hogy saját folyója és dzsungele van, néhol pedig még vékony felhők is kialakulnak benne.
Kevesek privilégiuma
A Hang Son Doongot eddig nem sok ember láthatta. 1991-ben fedezte fel egy helyi ember, de ő nem mert lemenni. 2010-ben tárták fel brit kutatók, az első turistacsoport pedig 2013 augusztusában érkezett a barlangba. Csupán egy cég, az Oxalis szervez ide túrákat, és évente csak 500 látogatót fogadnak. A napokban hirdették meg 2017-es időpontjaikat, de húsz óra alatt beteltek a helyek, így legközelebb csak 2018-ra lehet majd bejelentkezni – írja a Telegraph.
Pedig egy ilyen expedíció nem olcsó mulatság. Az ötnapos túráért 3000 dollárt, azaz 821 ezer forintot kérnek a szervezők. Az ebből elért nyereséget azonban környezetvédelemre és helyi projektekre fordítják.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.