A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Sikeres Cserkészvacsora és Táncest volt Montreálban

Magyar Krónika,
2016. június 27.

 

 


A montreáli cserkészcsapatok idén is megtartották az ünnepélyes  cserkészvacsorát és táncestet a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség Mindszenty dísztermében. A közel 280 vendég este 6 órakor érkezett, rátaláltak a régi barátokra és megkóstolták a sajtospogácsát amit a cserkészek sütöttek.

Este 7 órakor kezdődött a rövid ünnepnyító, a cserkészinduló kisérete alatt bevonultak a csapatzászlósok. Ág Mónika üdvözölte a vendégeket, utána átadta a szót Csukly Erzsi és Edvi István csapatparancsnokoknak, akik rövid tájékoztatást adtak a csapatokról. Kontra Tamás, a Kelet-Kanadai körzet parancsnoka, képviselte a Külföldi Magyar Cserkészszövetséget.

Csukly Erzsinek és Rüll Krisztina segédtisztnek adott át Rákóczi emlékérmeket köszönetül az elmúlt 5 évi odaadó munkájukért. Licskó Szabolcs plébánosunk, aki felnőttcserkész, elmondta az asztali áldást. Megkezdődött a finom vacsora, melyhez Juhász Gyula biztosította a kellemes zenét. A cserkészek ügyesen szolgáltak fel, majd a vacsora után átöltöztek esti ruhájukba és így szórakoztak,  táncoltak a vendégekkel. 

Cserkészeink szatmári táncot mutattak be, amit a Gyöngyösbokréta tánccsoport tizenéves táncosaival együtt tanultak az elmúlt hónapokban, Dreisziger Kálmán vezetésével. Sok szép tombola nyeremény volt a vendégek örömére. A tombola után ínycsiklandozó édesasztal várta vendégeinket. Éjfélkor Rüll Sebi segédtiszt modern dalokat játszott, ami tetszett a fiataloknak és a lélekben fiatalabbaknak egyaránt.  A táncest a hagyományos szeretetkörrel zárult.

Köszönetet szeretnénk mondani cserkészeinknek, a szülőknek és a vezetőknek akik hosszú órákon (néha heteken) keresztül dolgoztak a sikeres esemény  létrehozásáért.

Mindenkinek kellemes nyarat, pihenést,  vidám kirándulásokat kívánunk, s nagy szeretettel várunk mindenkit a 2017-es Cserkészebédre!

Jó munkát!

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.