A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Kanadai levél 2

Magyar Krónika
2016. február 6..

 
 

Kedves Mária!

Montreali magyarok maroknyi csoportja  negyedszer kel útra, hogy a "kanadai tél" elől néhány napra a napfényes Kubába meneküljön.
Csakhogy idén eddig elmaradt az a nevezetesen "hírhedt kanadi tél." A Karácsonyra földíszített, kertekben zöldellt a fű, és itt-ott még egy-egy pitypang is kidugta a fejét. - Csak a fejét, mert szárat azért nem növesztett.


Az ünnepek alatt akadtak, akik golfoztak, hiszen 14-16 Celsius fok meleget mutattak a hőmérők. Szilveszterre ugyan kissé lehűlt, s negyven centis havat hozott egy hóförgeteg, de amilyen hirteln jött, oly gyorsan távozott is.
Január negyedikén, amikor csikorgó hideg reggelre ébredtünk, akkor azt hittük, hogy: na végre! Itt van a Kanadai Tél! S valóban itt volt, de csak volt. Mert ilyen meleg januárt - amióta Kanadában hivatalosan végeznek meteorológiai megfigyeléseket - még nem észleltek.
Így folytatódott a február is: másodikán Québec Tartományban az ügyeletes mormoták langyos, napos időben dugták ki az orrocskáikat vackaikból, hogy aztán sebesen vissza is bújjanak. - Azóta tart a tavasz, robin-füttyöt is hallani, és a csoporokban kerengő varjak már kezdenek párokra szakadozni.
Még néhány nap, és indulunk Kubába. Vajon milyen időt hagyunk magunk mögött?
Mert a telet azért Kanadában sem eszi ám meg a kutya.

ck

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.