A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

Nő a befektetői érdeklődés Magyarország iránt

Magyar Krónika, október 24. 2013.

Varga Mihály:

Magyarország megítélése jóval kedvezőbb, mint fél-egy évvel ezelőtt volt - mondta a nemzetgazdasági miniszter, aki Washingtonban vesz részt az IMF és a Világbank közgyűlésén. Varga Mihály az InfoRádiónak kiemelte: kifejezetten sikeresnek ítélték a magyar gazdaság teljesítményét. A miniszter hozzátette: ez megmutatkozik abban is, hogy erősebb a befektetői érdeklődés is.

  Jóval kedvezőbb a magyar gazdaság megítélése, mint korábban volt - nyilatkozta az InfoRádiónak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki Washingtonban vett részt a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank őszi közgyűlésén.

A tárcavezető beszámolója szerint az IMF-közgyűlésen partnerei elismerően nyilatkoztak arról, hogy a kormány biztonsággal képes finanszírozni az országot a külső és a belső piacokról, illetve azt is elismerték, hogy a sikeres előtörlesztés mellett az államháztartási hiány mértéke is csökkent, az adósság növekedése pedig megállt.

Arra a közbevetésre, hogy legutóbbi előrejelzésében az IMF kételyeket fogalmazott meg a magyar gazdasági növekedés fenntarthatóságával kapcsolatban, Varga Mihály azt mondta, a Valutaalap országjelentései nemcsak Magyarország esetében adnak okot vitára. Szerinte, amikor a jövőről van szó, mindenki a saját forgatókönyvét tartja a legvalószínűbbnek, ennek megfelelően a magyar kormány is úgy gondolja, hogy reálisan és jól tervezte meg a 2013/2014-es költségvetést.

"Legfontosabb bizalmi mérőnk mindig a piac. És ebből a szempontból a piaci finanszírozás egy jó jel" - jelentette ki Varga Mihály, aki emlékeztetett az Magyar Export-Import Bank (Eximbank) sikeres, 400 millió eurós AAA minősítésű kötvénykibocsátására, ami szerinte jó példa arra, hogy Magyarország nemzetközi pénzügyi intézménnyel is képes sikeresen együttműködni, ha a partner is azonos irányban keresi a megoldást.

A tárcavezető szerint Magyarország kedvező megítélésében közrejátszik a 2008-ban felvett IMF-hitel előtörlesztése, ami miatt most nem gazdaságpolitikai intézkedésekről kell tárgyalni, hanem a gazdaság általános állapotáról folyhat az eszmecsere.

Varga Mihály az InfoRádiónak megerősítette, hogy Magyarországnak nincs szüksége a Nemzetközi Valutaalap hitelére. Úgy vélte, az elmúlt évben erről zajlott vita során is sikerült bebizonyítani, hogy nem pénzre, hanem biztonsági védőhálóra lett volna szüksége az országnak.

A nemzetgazdasági miniszter a befektetőkkel folytatott eszmecserék tapasztalatai alapján egyre intenzívebb érdeklődésről számolt be. Mint mondta, vannak nagy cégek, amelyek magyarországi gazdasági érdekeltségeik növelését tervezik. Példaként a General Electric-et emelte ki. Kijelentette: Magyarország - ahogy eddig is -, ezután is kész arra, hogy olyan konkrét fejlesztéseket támogasson, amelyek növelik a foglalkoztatottságot és javítják a gazdaság növekedési képességét.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.