A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 

 

 

Nem hagyjuk magunkat

Magyar Krónika október 24. 2013.

Vinczer S. Péter/Tárogató

Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy történelmünk folytán  annyi sikertelen kísérlet után most sikerül-e? A korábbi szabadság küzdelmeinket mindig a külföldi túlerő, és érdekek hiúsították meg. Az egészséges test könnyen ellenáll a külső támadásoknak, de a nagyobb veszély, ha  belülről rágják a testet a férgek. A bankok hétfejű sárkánya most sem hagyja  magát könnyen elkergetni a húsosfazék mellől, a multikkal együtt kígyóként tekeredtek a nyakunkra.

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elhangzott beszédében felsorolta azokat az eredményeket, melyeket sikerült a Kormánynak és a Parlamentnek a magyar emberek találékonyságával, és szorgalmával elérni. Nem sorolom, mert remélem mindenki hallgatta, és örömmel vette az elhangzottakat.

Mindent mérlegelve, úgy tűnik, hogy engedni fognak bennünket tovább haladni a megkezdett úton. A kis Magyarország nem sok vizet zavar, de számukra veszélyes példa, és ha követők lesznek, az már komoly veszélyt jelent.

Az IMF-től sikerült megszabadulni, de még korántsem ért véget a küzdelem. Mindent elkövetnek, hogy valahol fogást találjanak Orbán Viktoron, mert világos, hogy ha Őt kivonják a forgalomból, akkor már könnyű a hatalom visszaszerzése. Ami a legszomorúbb, hogy a belső ellenzék ebben szorgalmas buzgósággal segédkezik összefogva a külföldön élőkkel.

Azt is mondhatjuk, hogy az összes ellenzéki párt összefogott a Fidesz/KDNP ellen, és azzal sem törődnek, hogy ezzel valójában  Magyarország ellenségeivé váltak.  Szó sincs, hogy első a nemzet!  Első a hatalom átvétele, mert már megint lehetne elherdálni azokat a javakat, melyeket három és fél év alatt a magyarok összeraktak. Ne legyünk naivak, Gyurcsányék készültek a kormányzás feladására, és tudatosan tették tönkre az országot, hiteleket vettek fel, hogy azt majdan Orbánéknak kelljen visszafizetni, és abban reménykedtek, hogy majd belebuknak.

A legnagyobb szomorúságukra, nem ez történt, Orbán és társai a szakadék szélén megállították az ország szekerét, és visszafordították. Az ellenzék minden elért eredményt félremagyaráz, és kormányváltást szajkózik. De kérdem én: miért kell kormányt váltani, ha ez a kormány az adósság visszafizetése mellett képes volt rendezni, jelentős fizetésemelést végrehajtani a tanerőknél, melyet korábban az IMF megtiltott, és meg kellett várni a túlzott deficit eljárás eltörlését.

Az egészségügyben is lett előre haladás, még akkor is, ha az ellenzék szerint nem elég.  Tudja ezt a kormány is, de az örökölt terhek mellett ennyire telik.

Az elképzelt kormányváltás érdekében, semmi sem számít, megtalálja a zsák a foltját, a Jobbik szavazatai is kellenek, és a Jobbiknak sem derogálna  koalícióban kormányozni az MSZP-vel. Még Szegedi Csanádot is képesek megmosdatni.  Most talán kibuggyan az is, hogy a Jobbikot honnan irányítják. Nem lepne meg, ha éppen onnan, akiket felszólalásukban oly szenvedélyesen ostoroznak.

Elgondolni s szörnyű, hogy mi lenne, ha az ellenzék összefogása a tétlen szavazók jóvoltából megnyerné a választásokat. Nem kell találgatni, mert nem rejtik véka alá, hogy hatalmas megszorításokat vezetnének be, és a bankok, IMF és a multik szolgálatában állnának.

Tehát világos a feladatunk, hogy minden ismerősünkkel beszéljünk erről, és azokat, akik eddig nem szavaztak, győzzük meg, hogy most nem torpanhatunk meg, nem engedhetjük, hogy az országrontók vegyék át a hatalmat.

Minden szavazat számít, és legalább a 2/3 többséget meg kell tartani. Ha több lenne, az lenne az igazi válasz a Tavaris jelentésre.

Tizenkét év országrablását nem lehet egy ciklus alatt rendbe hozni. Ha jövőre a választók kisöpörnék a kommunista kaméleonokat a Parlamentből, akkor ezek odakerülnek, ahova valók, a történelem süllyesztőjébe. Csodálom, hogy nem szégyellik magukat a kormányzásuk alatti eredménytelenségeik miatt,  és van képük újra a választók előtt megjelenni, azzal, hogy most jobbak lennének. Maguk állították ki a bukott bizonyítványukat, mi szerint alkalmatlanok az ország kormányzására.  Hazudni kitűnően tudnak, és azt be is vallotta Gyurcsány: Hazudtunk reggel, délben és este, nem csináltunk semmit, nagyon elk…tuk! Mondott szóból ért a magyar. Megértettük, és ne feledjük  el a szavazáskor.

Gyurcsánytól a szokásos felfelé buktatással megszabadul a siserehad,  az EU képviseletbe jó pénzért félreáll, hogy ott is hazudhasson, mocskolhasson magasabb fórumon. Vannak ott akikkel heverkodhat, főleg, ha Vivien elvtárs less az elnök, és Cohn Dávid barátságára is számíthat.  Már csak az a kérdés, hogy Bajnai, menne-e az ENSZ  sóhivatalába valami tótumfaktumnak, a világ libatenyésztésének irányítójaként, vagy csődtanácsosként, hogy hogyan kell a beszállítókat kisemmizni.

Régi mondás, hogy amikor a bűnözők hatalomra kerülnek, nagyon tudják egymást támogatni. Rajtunk is múlik, hogy ez még egyszer ne következzen be.

Végül, de nem utolsó sorban gratulálunk Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak a pártelnöki pozícióját megerősítő szavazás eredményéhez.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.