A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége felhívása a dunai árvíz károsultjainak megsegítésére

Magyar Krónika,
június 21. 2013.

Az elmúlt két hétben Közép-Európát és benne Magyarországot is komoly árvíz sújtotta, amely minden idők legmagasabb vízállását eredményezte. Nem véletlenül Németországban, Csehországban és Ausztriában is súlyos károkat okozott, sok települést részlegesen elöntött, egyes helyeken emberéleteket követelt.

A Duna az elmúlt héten tetőzött Magyarország területén, amely miatt vészhelyzetet kellett kihirdetni az országban. 810 kilométeres folyószakaszon folyt a védekezés több, mint 15,000 ember részvételével, amelyek körülbelül fele önkéntesekből állt. A hatékony védekezés eredményeképpen Magyarországon emberéletet szerencsére nem követelt az árvíz, de óriási károk keletkeztek anyagi javakban: bizonyos településeket elöntött a víz, több ezer embert kellett kitelepíteni, rengetegen maradtak áram nélkül és kb. 5,000-en nem tudnak vezetékes vizet inni.

A védekezés óriási, de még pontosan nem ismert költséggel terhelte meg az amúgy is eladósodott magyar államkasszát, valamint az érintett magánszemélyek ingatlanjaiban is nagy károkat okozott. Nem csak a közvetlen árvíz, hanem sokszor a víznyomás okozta következmények okoztak gondot, például az, hogy a magas víz visszanyomta a csatornarendszerbe a szennyvizet. Bár a költségek és a károk jelentősek, az önkéntesek számából így is látható, hogy a nemzet példásan teljesesített összefogásból, amire büszkék lehetünk.

Az árhullám által okozott károk helyreállításához időre és jelentős anyagi forrásokra lesz szükség. Éppen ezért a  Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSz) országos gyűjtést hirdet az árvíz károsultjainak megsegítésére. Ha Önök is szeretnének hozzájárulni ehhez a kezdeményezéshez, úgy adományaikat kérjük postázzák "Árvíz 2013" megjelöléssel a következő két KMOSz-tagszervezet egyikének, akik mint karitatív státusszal rendelkező szervezetek lebonyolítják az adományok begyűjtését és továbbítását Magyarországra: 

Saint Elizabeth of Hungary Roman Catholic Church
Szent Erzsébet Római Katolikus Egyházközség
432 Sheppard Ave. East,
Willowdale (Toronto), ON   
M2N 3B7

First Hungarian Presbyterian Church of Toronto
Torontoi Első Magyar Református Egyház
439 Vaughan Rd.
Toronto, ON
M6C 2P1

Az összegyűlt adományokat a KMOSz nevében a fenti szervezetek fogják továbbítani Magyarországra a Nemzeti Összefogás vonalára, amelyen otthon eddig több, mint 200 millió forint gyűlt össze közadakozásból. Adományaikat előre is köszönjük.                         

Kanadai Magyarok Országos Szövetsége

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.