A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

Hegyeket mozgatni

Magyar Krónika május 24. 2013.


A málha lefelé húz, a gyűjtögető élet gátolja a szellemi megtisztulást - mondja a holnap utcára kerülő Heti Válaszban Böjte Csaba. Az árva gyermekek megmentőjeként ismertté vált dévai szerzetes a csíksomlyói zarándokvonat fővédnöke lett, és már több levélben is bátorította azokat, akik a szombati búcsúba készülnek.

hirdetés .Az interjúban Böjte Csaba arról is beszél, hogy nagyon sok felnőtt ember vár útmutatást, tanácsot életéhez, mert sokan bizonytalanok jövőjüket illetően.

Szerinte a legtöbb problémát az embereknek az okozza, hogy nem tartják be az isteni parancsokat. A szeretetre, boldogságra vezető útnak ugyanis megvannak a maga parancsai, amelyeket nagyon komolyan kellene venni, és akkor nem lenne ennyi baj a világon. Semmi mást nem kellene tenni, csak az életre vonatkozó, boldogságra vezető isteni útmutatásokat betartani.  E parancsok figyelmen kívül hagyása okolható a család szétesésért, az árvaházak létszámának növeléséért, az öregotthonok szaporodásáért.

Csaba testvér azt is elmondta, hogyan próbálja szemléltetni a gyerekeknek: le lehet térni az isteni parancsok útjáról, de annak ára van. „Karácsonykor ki szoktam vinni őket az állomásra a hajléktalanokhoz. És megkérdezem előttük, hogy a bácsi volt-e ötödikes? Igen. És hogy jutott oda, hogy most itt lakik az állomáson? Olyan hittanórát tart az a hajléktalan, hogy az csuda" - meséli az atya.

Böjte Csaba szerint Ferenc pápáról kellene példát venni. Szerinte egyszerűsége és szerénysége röpítette el Rómába, az egyszerű vasutas gyermekéből azért válhatott római pápa, mert ma is a segédpüspökként kapott bronz keresztet hordja a nyakában.

A ferences szerzetes az interjúban elmondja: a Szent Ferenc Alapítvány éves költségvetése közel egymillió euró, ebből kell fenntartani az intézményhálózatot immár 72 helyszínen. De ha egész nap azon stresszelne, honnan lehet erre összegyűjteni a pénzt, akkor - szavai szerint - már meg is bolondulhatott volna. Akkora összegről van szó, hogy ennek előteremtését Istenre bízza, aki, ha akarja, a pénzt kirendeli.

A Szent Ferenc Alapítványnak hamarosan irodája nyílik Budapesten, a Ferenciek terén, a szobát a ferences rend ingyenesen bocsátotta az alapítvány rendelkezésére, csak a rezsit kell fizetni. A támogatók, a keresztszülők régóta várják, hogy legyen egy hely Budapesten, ahol információt kaphatnak azokról a gyermekekről, akiket rendszeresen támogatnak, illetve ahová letehetik a névnapra szánt ajándékcsomagokat.

Böjte Csaba május 18-án, szombaton Csíksomlyón maga is találkozni fog a zarándokokkal, a pünkösdi nagymise után a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi házában fogadja majd őket. Este pedig ő tartja a hagyományos csángó szentmisét.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.