A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 
A kert fája...
 

Magyar Krónika, május 12. 2013.

Poós Gergely

 - Ne egyél e fáról...- mutatott kertje közepén álló fára az Úristen.
- Miért Uram?
- Minden a tiéd itt, e kert: otthonod. Mindenem a tiéd, érted vagyok. Szeretetem hívott létre, vágytam, hogy megosszam veled életem.
- Miért tiltod tehát ezt a fát? Hisz azt mondod, itt minden az enyém.
- Úgy adom neked a létezést, s ezzel önmagam, hogy neked csak élvezned kell azt. Élvezd, és egyszerűen csak éld az isteni létezés örök pillanatát. Ne akard megtudni, hogy milyen áldozatot hozok örökkön. Mert e fában a jó és a rossz gyökerezik. Ne akard tudni, milyen birtokolni jót-rosszat. Ne akarj fölöttük úrrá lenni, mert nem könnyű, s mert nézd: mindenem a tiéd. A fát hagyd meg nekem. Én ismerem a hatalmat jó és rossz fölött, szeretetem fénye nap mint nap átvilágítja e tudás minden örömét és árnyát, és hidd el, nagy feladat ez. Én ettől kímélni akarlak téged, mert teremtőd vagyok és szeretlek téged.
- De akkor olyan lehetnék, mint te...
- S ennek óriási ára lenne. Idő és tér keletkezne, te a föld porában járnál, keresve jó és rossz között a járható utat, időtlen időkig utaznál, a pokol démonait hívnád magadhoz, varázslatban élnél, azt gondolnád, hogy én nem is vagyok, hogy az egyetlen valóság az, amiben élsz, káprázatodban összetévesztenél és összezavarnál mindent. Nézd: az egyedüli világosság én vagyok. Mert én nem a jó, s nem is a rossz vagyok, hanem én vagyok a világosság...

A kert fénye árnyaltabb lesz...

- Kímélni szeretnélek... Ha birtokba veszed a létet, ha önnön magadnak akarod megtartani: e fáról, enni fogsz. Mert aki maga akar élni, magára vonja, magához hívja a fa félelmetes erőit, a sötétség démonait. Mert a démon: önvilágod megvalósítása, annak cserébe, hogy folytonosan lemondva erről, élvezni engednéd magadnak az isteni létezésben való elveszettséget.
- Én olyan akarok lenni, mint te... Engedd meg.
- Megengedem ezt is, engedem, mert szeretlek, s ha megteszed, amitől kímélni próbállak, akkor is szeretlek majd. De jól gondold át: tőlem elszakadsz. Nem azért, mert nem leszek veled, hanem mert önmagadat választod, önmagad leszel, s önnön világod homályából nehéz lesz látni engem. Most menj... Később találkozunk...

Az ember nézi-nézi a fát, azt gondolja, a fa hívogatja, s nem gondol arra, hogy ő kívánja elérni azt. Közelebb lép a fához. Szakít a gyümölcséből. A kert pusztává válik, az ember észreveszi, hogy védtelen.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.