A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228
STEVE Electric Inc.
Szőke István
Hívjon bármikor:
Tel: 514 981-5527 
vagy (450) 688-59831

KERESÜNK

magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával. Tel: 514-288-7966 kérje Tibort.

 
Balassi-érmet kapott a Stephansdom plébánosa
 

Magyar Krónika,április 30.

 Forrás: balassi.eu

Az európai Balassi-kultusz központja, a balassi.eu Balassi-emlékéremmel és oklevéllel köszönte meg Anton Fabernek, a bécsi Stephansdom plébánosának, hogy az idén Ausztria legrangosabb templomában kerülhetett sor a Balassi-misére. Az érmet a bécsi magyar nagykövetségen Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet, az oklevelet Molnár Pál, a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díj alapítója adta át az április 24-én este megtartott díszvacsorán.

 Az idei, immár nyolcadik Balassi-misére január 25-én került sor a császárváros legendás katedrálisában. Az egyik, jelen lévő osztrák sekrestyés utólag nyilvánosságra hozott becslése szerint hozzávetőleg kilencszáz ember vett részt az esti istentiszteleten, zömmel feltehetően bécsi magyarok. Az emlékezetes misének – melynek végén ausztriai, felvidéki és magyarországi magyarok a Himnuszt énekelték – örömmel helyet adó Anton Faber plébánost most jutalmazták az M. S. mester-díjas Rieger Tibor Balassi-érmével.

 A rendezvényen maga Rieger Tibor M. S. mester érmet adott át – az európai művelődés gazdagításában kifejtett tevékenységért - Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetnek, az ezzel járó oklevelet Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrász nyújtotta át.

 A rendezvényen jelen volt Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyéspüspök,a Balassi-mise főcelebránsa, Ékes Ilona és Ivanics Ferenc fideszes országgyűlési képviselők, Varga János, a Pázmáneum rektora, és Wurst Erzsébet,az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége, a Kaláka-Club elnöke.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.