A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
HIVTALOS FORDÍTÓ
Érsek András
Ordre des traducteurs, terminologues et interpretes agréés du Québec , magyar, angol, francia, román
Tel: (514) 781-9768
Fax: (514)626-0869
Email: itt
KERESÜNK
magyarul beszélő személyt, A Magyar Társadalmi Klub (Hungaria) keres, kiszolgálás és kisebb feladatok ellátására, hétvégenként és rendezvények alkalmával.
Tel: 514-288-7966
kérje Tibort.
A Magyar Aranycsapat ez évben is megrendezi a Nemzeti Összmagyar Diákbajnokságot
(
sakk, bírkózás, asztalitenisz, magyar irodalom és történelem). További információ Gyuri bánál.
Tel: (814-586-9647)
Családi Temetkezési Vállalkozó
693. Jean Talon O.
(Park Extention)
Montreal,  H3N 1N1
Tel: (514) 271-1212
Dr. Machan Tamás
Családi fogorvos
6600. Trans Canada,
Suite 807
Pointe Claire, QC.
H9R 4S2
Tel:
514-426-4228

 

A montreali közösség közelmúlt programjairól

Magyar Krónika, április 30.

április 19., Magyar Otthonban egy délután,

A Magyar Otthon lakói időről-időre jó hangulatú összejöveteleket rendeznek a maguk és meghívott vendégek részére. - "Meghívott vendég" mindenki, aki betér a Foyer Hongroisba, hogy velük töltsön egy kellemes délutánt. Ezalkalommal gyulyás levesre, és palacsintára invitáltak mindenkit, és az egyik lakó, Német József zongorázott. 

2

Április 20-án volt a „reformátuséknál”, szuper kaja, szuper hangulat, mmmmiden szuper, és a zenét  a kétszemélyes ottawai zenekar szolgáltatta. 

 

3

Főpróba a magyarországi út előtt

Április 28-án vasárnap, a montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség templomának Mindszenty Termében, Takács Miklós a mise után kórusával nyilvános főpróbát tartott. Akik lementek a Mindszenty Terembe megnézni a próbát, nem mindennapi  élményben volt részük: bepillantást nyerhettek a karnagy munkájának műhelytitkaiba, ha volt hozzá szemük, fülük. 
Takács Miklós nem szereti, ha kórusát próba közben fényképezik. Minden rosszallása ellenére sikerült néhány képet készíteni, és később még telefon-interjút is adott.

Elmondta, hogy Magyarországra készülnek, ahol magyarul is énekelnek részleteket.  140 tagú kórusából - azaz, az UQAM kórusából - negyvenen utaznak Budapestre, ahol a legnagyobb koncertteremben, a Művészetek Palotája Bartók Béla Termében ötszázad magukkal - 460 kórusénekes ott csatlakozik hozzájuk - éneklik május 18-án, szombaton Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus-át , magyarul (!) és Mozart Requiem-jét latinul. Vezényelni Hollering Gábor, a Budapesti Akadémiai Kórus és a Dohnányi Zenekar karnagya fog.  Előtte háromnapos intenzív próbán vesznek részt Veszprémben.
A kórus május 19-én indul vissza Montrealba.

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.