A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
 

Mit adtak nekünk a brüsszeliek?

 

Magyar Krónika, február 22

Inforadio.hu

 

Tájékoztatási kampányt indít Magyarországon az Unióról az Európai Bizottság a Külügyminisztérium és az Európai Parlament részvételével. A tagság előnyeire hívják fel a figyelmet.

Egyszerre magyarnak és európainak lenni nem kizárja, hanem éppen ellenkezőleg, kiegészíti egymást - ez egyik az üzenete a most induló uniós tájékoztatási kampánynak.

Személyes történeteken keresztül mutatja be az Európai Bizottság finanszírozásában megvalósuló kampány, hogy mit jelent az Európai Unió mindenki számára, a hétköznapokban. Elindítottak egy személyre szabott EU-kalkulátort, ahol néhány adat megadásával mindenki kiszámolhatja, közvetlen környezetében neki mit adott Európa.

Mint azt a programban résztvevő Külügyminisztérium államtitkára, Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár elmondta, a legtöbb, a közösségnek köszönhető dolgot teljesen természetesnek vesszük. A helyzet kicsit olyan, mint a Brian élete című film egyik jelenete, amikor a morgolódó szereplők azt sorolják, mit adott nekik eddig Róma.

Az államtitkár újságírói kérdésre válaszolva elmondta, szó sincs arról, hogy a mostani kampány az elmúlt időszak kormányzati kritikáit lenne hivatott ellensúlyozni. A kampánynak célja, hogy tudatosítsa az emberekben az unió létét és jelentőségét.

Magyarország sorsáról most nem nagyhatalmak döntenek, hanem majdnem ellenkezőleg, olyan döntésekben vehet részt Budapest az unió tagjaként, ami a világ vezető országainak életét is befolyásolják - mondta Perger István az Európai Bizottság magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője.

Az uniós tájékoztató kampány során kilenc nagyvárosban középiskolai és egyetemi fórumokat rendeznek hazai és uniós vezetők részvételével, hogy a fiatalok jobban megismerhessék a közösséget, és az uniós csatlakozásunk 2014-ben esedékes 10. évfordulóján tartott európai parlamenti választásokon nagyobb kedvvel vegyenek részt.

      

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.