A Magyarok Világkapcsolata  
 
            
t h e   h u n g a r i a n   w o r l d   c o n n e c t i o n       

 
 
    HIRDETÉS
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

 

Hajléktalan szállóban misézett Ferenc pápa

Magyar Krónika,

2016. január 23..

 
 

 

Nem a luxus, a vagyon, a hatalom, hanem az alázat útját kell járni – mondta Ferenc pápa az olasz főváros központjában működő hajléktalanszállón, ahol az irgalmasság rendkívüli szent évében jelképes szent kaput nyitott és misét mutatott be szegényekkel és hajléktalanokkal pénteken.

Ferenc pápa a Karitász katolikus humanitárius mozgalomnak a római Termini vasútállomással szomszédos hajléktalanszállójára látogatott el, ahol szegénykonyha is működik. Megnyitotta az intézmény bejáratánál felállított jelképes szent kaput, majd misét mutatott be az étkezőben. Ferenc pápa arra kérte a rómaiakat, hogy az irgalmasság szentévében nyissák meg szívüket.

Az egyházfő kérésére a szertartáson kizárólag a menhelyre járó szegények és hajléktalanok vettek részt, valamint az őket segítő önkéntesek. Ferenc pápát a szent kapun való áthaladáskor is az intézmény állandó lakói kísérték és ők segédkeztek a misén is.

A Karitász hajléktalanszállója, amely a legnagyobb Rómában, 1987-ben nyílt meg, II. János Pál pápasága alatt. Naponta mintegy kétszáz embernek tudnak éjszakai szállást biztosítani, és napi félezer adag meleg ételt osztanak szét.

A Szent Péter- és a lateráni Szent János-bazilika szent kapuja után ez volt a harmadik Rómában, amelyet Ferenc pápa nyitott meg. A Vatikán korábbi bejelentése szerint a 2016. november 20-áig tartó szentévben Ferenc pápa minden pénteken gesztust tesz valamilyen módon a rászorulók, szegények, hajléktalanok segítésére. Ezek közül ez volt az első.

Az épületbe belépő Ferenc pápát, aki csütörtökön ünnepelte 79. születésnapját, a Karitász-központ vendégei olasz születésnapi dallal köszöntötték.

 

az oldal tetejére Impresszum | Hirdetési árak | © Magyar Krónika Rt.